5 kenmerken van degelijke waterkoelers

Ze zijn onmisbaar op kantoor en bij publieke instellingen: waterkoelers. Ze worden aangeschaft om mensen van drinkwater te voorzien, maar vallen in de regel niet zo goed in de smaak. De meest gehoorde klachten: het water krijgt een raar smaakje, de vloeistof wordt toch te warm of het gemeentepils smaakt niet vers meer. Al deze problemen zijn op te lossen met een waterkoeler van degelijke kwaliteit. Wanneer je kiest voor een goede waterkoeler betaal je misschien iets meer, maar weet je wel zeker dat het water altijd goed te drinken is. Wat zijn de 5 belangrijkste kenmerken van goede waterkoelers?

  • Fris en gefilterd water
  • Goede koeling
  • Degelijke flessen
  • Snelle levering
  • Optimale ondersteuning

De oorsprong van het water zegt veel over de kwaliteit van de waterkoeler zelf. Goede waterkoelers gebruiken fris en gefilterd water. Het drinkwater komt niet uit de kraan, maar wordt gewonnen bij een zuivere bron. Aqualight, een hoogaangeschreven producent van waterkoelers, haalt haar water bijvoorbeeld uit de bron Anloo. Het water wordt gefilterd met speciale zuiveringstechnieken voordat het in de fles verdwijnt. Aan het water dat wordt gebruikt kun je dus zien of de waterkoeler van degelijke kwaliteit is. In een waterkoeler wordt water langere tijd koud gehouden. Goede koeling is daarom essentieel voor kwaliteit. Om dit te controleren kun je de koelmethode inspecteren. Voor het koelen van water worden verschillende technieken gebruikt, waarvan de ene efficiënter werkt dan de andere. Doe goed onderzoek naar de koeltechniek van de waterkoeler die jij op het oog hebt en bekijk of deze techniek volstaat. Niemand drinkt graag lauw water! Naast dit alles kun je ook letten op de flessen waarin het water wordt geleverd. Controleer of het plastic voldoet aan de laatste gezondheidseisen en kijk ook hoe groot de geleverde flessen zijn. Waterkoelers met een grote opslagtank zijn niet altijd even praktisch. Je zult na verloop van tijd water moeten weggooien en dat is zonde. Zorg daarom voor flessen van een handig formaat, die lang meegaan maar wel geregeld worden vervangen. Hierdoor blijft het water vers en lekker.

Leverancier van de waterkoelers

De leverancier van de waterkoeler speelt een belangrijke rol. Zij dienen op gezette tijdstippen water aan te leveren en het apparaat bij een defect snel te repareren. Je zou denken dat de aanbieder weinig te maken heeft met de kwaliteit van de koeler, maar hier zit wel degelijk een verband. Een goede leverancier voelt zich verantwoordelijk voor de kwaliteit van het product. Heb je te maken met een aanbieder die zich niet aan afspraken houdt, of onvoldoende water levert, dan mag je zeker vraagtekens zetten bij de kwaliteit van de waterkoeler. Degelijke koelers koop je bij aanbieders die zichzelf hebben bewezen. Je kunt op zoek gaan naar recensies van andere consumenten en zo onderzoeken of je inderdaad te maken hebt met professionals. Een uitstekende leverancier van waterkoelers, alsmede het water dat daarbij hoort, is Aqualight. De waterkoelers van dit bedrijf worden al jaren door honderden instellingen gebruikt. Men is lovend over de kwaliteit van de koelers en de geleverde service. Op https://www.aqualight.nl/waterkoelers lees je meer over de verschillende apparaten die dit bedrijf verkoopt.

Zelf op zoek

Met de tips uit dit artikel kun je ook zelf op zoek naar een degelijke leverancier. Let op de oorsprong van het water en de kwaliteit van de koeling. Bekijk ook wat andere consumenten over de aanbieder in kwestie hebben geschreven. Zijn deze ervaringen positief, dan kun je hier met gerust hart jouw waterkoelers bestellen. Doe gedegen vooronderzoek en maak een weloverwogen keuze!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn