Afscheid nemen door middel van cremeren

cba-amersfoort - CremerenAls iemand komt te overlijden zijn de meest gebruikelijke manieren in Nederland ofwel begraven ofwel cremeren. Als u in de buurt van Amersfoort woont dan kunt u voor beide uitstekend terecht bij Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort. Wij staan bekend onder de afkorting CBA. Wij beschikken over uitstekende faciliteiten en cremeren is bij ons dus altijd mogelijk. Wij bieden zowel grote groepen als kleinere groepen prachtige ruimtes om de diensten in te houden en verzorgen daarnaast of het begraven of het cremeren voor u. Wij vinden het belangrijk dat alle religieuze groepen en culturele achtergronden bij ons terecht kunnen, dus wij zijn zeker niet alleen gericht op één bepaalde groep. Hierdoor kunnen wij altijd een uitstekende invulling geven aan het cremeren of het begraven. Zo is bij CBA de crematieruimte afgeschermd zodat er geen confronterende situaties kunnen ontstaan voor mensen die vanwege hun geloofsovertuiging begraven willen worden. Daarnaast zijn er ook geen opzichtige religieuze beelden en tekens in onze ruimtes, maar wij kunnen er uiteraard wel voor zorgen dat deze er komen indien u dit wilt. Zoals u kunt lezen doen wij er altijd alles aan om het laatste afscheid voor iedereen zo veel mogelijk naar wens te laten verlopen. U kunt er dan ook op vertrouwen dat als u er voor kiest om bij ons iemand te laten cremeren dat wij er alles aan doen om uw wensen in te willigen. Ons moderne crematorium is gesitueerd op het terrein van Rusthof aan de Dodeweg. In deze serene omgeving kunt u in alle rust en met uw dierbaren om u heen afscheid nemen van de overledene. Ook als er gekozen is voor cremeren is het mogelijk om de as te begraven bij ons. Zo heeft u altijd een plek om naartoe te gaan om de overledene te herdenken. Uiteraard kunnen wij ook diverse urnen aanbieden in onze urnenwinkel. Veel mensen ervaren het ook als zeer prettig dat wij meedenken met de nabestaanden en veel werk uit handen nemen. Daarom kunt u via ons ook een uitvaartbegeleider inhuren die alle randzaken voor u zal regelen. Of het nou gaat om begraven of cremeren, wij zorgen er voor dat u op een zo fijn mogelijke manier afscheid kunt nemen.

Hoe cremeren in zijn werk gaat

Misschien heeft u weinig tot geen ervaring met het proces rondom het cremeren, dus hier volgt een korte samenvatting van hoe het in zijn werk gaat. Los van het gehele voortraject voorloopt het globaal als volgt. De overledene is opgebaard in een open of gesloten kist en kan, naar uw wens, door de aanwezigen nog één keer worden bekeken of niet. Vervolgens is er een crematieceremonie die u geheel zelf in kunt richten. Dit kan bijvoorbeeld met muziek en verhalen, met een geestelijke aanwezig of zonder, hoe u dit maar wilt. Wij zorgen er voor dat het precies zo zal worden als u, of de overledene, het wil of had gewild. Na de ceremonie is direct het daadwerkelijke cremeren. Uiteraard cremeren wij iedereen afzonderlijk. Als het binnen uw cultuur of religie past is het mogelijk om hierbij aanwezig te zijn, maar veel mensen kiezen er voor om hier niet bij te zijn. Na het cremeren worden de asresten verzameld en in een speciale as bus gedaan, waarna het in een urn naar keuze kan worden gedaan. Het is daarna mogelijk om te doen wat u maar wilt met de as. Het is bij ons bijvoorbeeld ook mogelijk om het te laten verwerken in sieraden zoals oorbellen of een mooie ring, maar u kan ook kiezen voor bijvoorbeeld een glazen beeld waarin de as is verwerkt. Ook kunt u het uiteraard laten begraven indien u dit wilt. Het hangt dus geheel van uw wensen, of van die van de overledene, af wat er met de as dient te gebeuren. Het is ook mogelijk om het op een terrein van ons te verstrooien of om dit bijvoorbeeld vanaf een boot of vanuit een vliegtuig te doen. Ook hebben wij bij CBA een speciale urnenheuvel en een urnentuin waar de urn kan worden bijgezet. Zoals u kunt lezen kunt u kiezen uit zeer veel opties, dus kies vooral datgene waar u zich fijn bij voelt. Wij helpen u graag om alle randzaken te regelen en u te ondersteunen gedurende het cremeren. Naast cremeren kunnen wij u uiteraard ook van dienst zijn met veel andere zaken. Dit zijn onder andere de volgende:

  • Begraven
  • Aanbieden van een rouwkamer
  • Eten en drinken voor en/of achteraf
  • Diverse mogelijkheden qua beeld en geluid

Wilt u weten of wij ook aan uw wensen kunnen voldoen, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen om te vragen wat de mogelijkheden zijn. Wij helpen u graag bij het voorbereiden van een mooie afscheidsdienst.

Een prachtige locatie voor een laatste afscheid

Uiteraard is het belangrijk dat u op een fijne manier afscheid kunt nemen. Dit kan op veel verschillende manieren en hangt geheel van uw wensen af. Bij CBA weet u in ieder geval dat alle randzaken uitstekend zijn geregeld en dat de omgeving en de voorzieningen prachtig zijn. Wij hopen hiermee het cremeren of begraven op een zo goed mogelijke manier mogelijk te maken. Voor meer informatie over wat wij u kunnen bieden of om een indicatie te krijgen van de kosten die hierbij komen kijken kunt op onze website terecht of direct contact met ons opnemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn