Bedrijfspand taxatie laten uitvoeren

Onlangs overleed een oom van mij die ondernemer was. Hij bezat meerdere bedrijfspanden die verkocht moesten worden. Zijn kinderen wilden de boel niet overnemen maar deden het complete bedrijf van de hand. De nieuwe eigenaar verhuisde naar nieuwe panden en had de panden niet overgenomen. Zo kwam het dat zij op zoek gingen naar een partij die een bedrijfspand taxatie kon uitvoeren. Een bedrijfspand taxatie wordt gedaan door talloze bureaus in Nederland, maar mijn neven en nichten wilden graag een bedrijf in de buurt benaderen. Het werd Boers en Lem, die al jaren bedrijfspand taxatie in hun lijst van diensten hebben staan. Omdat de panden bovendien in de regio Twente stonden, dacht mijn neef dat een regionaal kantoor handig zou zijn. Dat bleek inderdaad het geval, aangezien zij wel degelijk de markt voor bedrijfspanden kenden in de regio, en daarom een goede bedrijfspand taxatie konden uitvoeren op alle panden. Toen de prijzen eenmaal op indicatie waren afgegeven konden mijn neven en nichten de panden te koop zetten, met de zekerheid dat ze wisten wat ze waard waren. In de loop van een half jaar zijn alle panden verkocht, en ik denk dat dat mede komt door de taxatie door Boers en Lem.

Bedrijfspand taxatie bij aanstaande verkoop

Bij aanstaande verkoop van een woning of bedrijfspand vindt er nagenoeg altijd een taxatie plaats om te bepalen wat de vraagprijs zou moeten zijn. Dat was in dit geval ook zo. Mensen die interesse hebben in een bedrijfspand taxatie in Twente zouden zeker eens moeten kijken naar de service die Boers en Lem op dit gebied kan leveren. Zij doen naast bedrijfspand taxatie ook nog andere dingen, zoals: 

  • Bedrijfsmakaardij: aankoop en verkoop
  • Actueel aanbod van bedrijfspanden
  • Advies over vastgoed voor ondernemers

De bedrijfspand taxatie werd in ons geval gedaan door iemand die al jaren in het vak zat en ons precies kon vertellen waarom de panden een bepaalde prijs hadden. Een van de panden was in mindere staat, en lag ook op een slechte locatie. Vanzelfsprekend was de getaxeerde waarde relatief laag. Toch hebben we nog advies gekregen over de verkoop van dit pand, en we hebben er nog een redelijke prijs voor gekregen. Omdat we geen ervaring hadden met de verkoop en bedrijfspand taxatie, was het voor ons maar al te prettig dat we een partij in de arm hadden genomen die die ervaring wel had en die te vertrouwen was. Ook interesse? Kijk dan op boersenlem voor meer informatie over een taxatie. 

Onderhoud van bedrijfspanden en nieuwbouw

Als ondernemer is het onderhouden, nieuw bouwen of aankopen van vastgoed vaak geen hoofdzaak. Toch is het van belang goed te zorgen voor vastgoed dat in uw bezit is. Er is veel geld gemoeid met aan- en verkoop van vastgoed, en dat gold ook voor ons. Ik heb wel geleerd dat je je panden goed moet onderhouden als ondernemer, mede door de bedrijfspand taxatie van Boers en Lem bij de panden van mijn oom. Voor het aanbieden van een bedrijfspand voor verkoop zou ik altijd kiezen voor een bedrijfspand taxatie. Als dat is in de regio Twente zou ik dat bovendien zelf ook laten doen bij Boers en Lem. Ik vond het heel prettig met hen samen te werken en heb vooral op de website me in kunnen lezen over hun werkwijze. Dat kunt u ook doen via boersenlem.nl. Zo weet u wat u kunt verwachten, en waarom het niet onverstandig is iemand in te schakelen voor advies.  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn