Bespaar geld op personeelskosten met gedegen advies

De grootste kostenpost binnen een bedrijf zijn de personeelskosten. U kunt echter veel geld besparen op personeelskosten door bepaalde zaken te voorkomen. Een besparing op de personeelskosten zorgt er daardoor voor dat u meer geld overhoudt voor andere zaken binnen het bedrijf. Bij Adviesburo van der Meulen Bosma BV leggen wij u graag uit op welke zaken u kunt letten om te besparen op de personeelskosten, zodat u direct een omslag kunt maken en kunt beginnen met de besparing. Lees daarom snel verder en zie waar u op kunt letten bij uw personeel.

Verschillende manieren om te besparen op uw personeelskosten

De kostenbesparing bij personeelskosten begint al bij de aanstelling van een nieuwe medewerker. Personeelsfraude kost u namelijk miljarden per jaar. Een betrouwbaarheidsonderzoek helpt u om deze fraude te voorkomen of te verminderen. De kosten van zo’n onderzoek zijn niets in vergelijking met de schade van een verkeerde aanstelling. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld imagoschade, vertrekregeling en de kosten van een nieuwe sollicitatieprocedure en het inwerken van de nieuwe kandidaat. Daarnaast kunt u ook personeelskosten besparen met flexibele arbeid. De andere zaken waarmee u kunt besparen zijn:

  • Payrolling
  • Bezuiniging
  • Counseling
  • Subsidies
  • Een schone werkplek
  • Klimaatbeheersing
  • Bewegen
  • Declaraties
  • Ziekteverzuim

Bij Payrolling kunnen tijdelijke contracten met een werknemer worden opgerekt van 2 tot 5,5 jaar. Hier hangt een prijskaartje aan vast. Echter kunt u nagaan wat een werknemer werkelijk kost aan sociale lasten, vakantie en pensioen. Daarnaast hoeft u ook minder mensen in te werken en eventueel een vaste baan kunt geven. Dit zorgt voor minder inwerken en dus ook minder personeelskosten. Bij bezuiniging komt ook stress kijken en door deze stresssignalen vroegtijdig te herkennen, kunt u uw bedrijf veel geld besparen. Daarom kan counseling een goede oplossing zijn. Deze wordt tevens geheel of gedeeltelijk betaald door de zorgverzekering van de werknemer. Subsidies kunnen voor uw bedrijf extra geld binnenhalen. U kunt vaak nog tot 5 jaar terug een beroep doen voor die regeling. Dit kunt u bijvoorbeeld doen als er een leerling of stagiair bij u loopt of als er arbeidsgehandicapten zijn. Een van de belangrijkste zaken om geld mee te besparen is een schone werkplek. De werkplek kan namelijk een goede bron voor ziektekiemen zijn. Zeker wanneer het flexwerkplekken zijn. Hier wordt echter vaak ten onrechte op bezuinigd, waardoor het u alleen maar meer geld gaat kosten. Iets wat hiermee samenhangt is de klimaatbeheersing. Ook deze filters moet u regelmatig laten vervangen, zodat de ziektekiemen niet in de lucht blijven hangen. Zo zult u minder ziekteverzuim hebben en daardoor dus ook geld overhouden. Het allerbelangrijkste: Daag uw medewerkers uit. Zo voelen de mensen zich prettig en meer met de zaak verbonden. U zult zien dat er minder ziekteverzuim zal zijn binnen uw bedrijf.

Wij ondersteunen u graag bij de aanpassingen

Adviesburo van der Meulen Bosma BV is uw specialist op het gebied van besparing op de personeelskosten. Wij kunnen eenvoudig een aantal aanpassingen binnen uw bedrijf doorvoeren waardoor u al snel een aanzienlijk bedrag bespaart. Wij weten exact hoe u als ondernemer kunt besparen op deze kosten zonder dat er veel aanpassingen voor nodig zijn. Efficiënt omgaan met de kosten begint met het aanstellen van werknemers, daarna volgt de rest. Wij willen u graag ondersteunen bij alle zaken rondom de besparing van de kosten voor personeel. Heeft u behoefte aan meer informatie, wilt u de mogelijkheden voor uw onderneming bespreken of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op middels de contactgegevens die vermeld staan op https://www.meer-besparen.nl/.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn