Boekhouder, nodig of niet?

Iedere beginnende ondernemer kent het dilemma, kies ik ervoor de administratie zelf bij te houden of laat ik dit doen door een boekhouder? Vooral als je net begint met je eigen bedrijf, kan dit een vraag zijn die je bezig houdt. Je hebt immers nog niet veel geld te besteden en je geeft dan liever ook niet teveel uit aan zaken die je misschien ook zelf zou kunnen doen. Tegelijkertijd is het zo dat je natuurlijk niet voor niets zelf geen boekhouder bent geworden, veel ondernemers hebben weinig kennis van zaken als het aankomt op boekhouden en dit kan in het begin erg overweldigend zijn. Want hoe pak je het opzetten van een boekhouding nu aan? Wat noteer je waar? Hoe stel je een goede factuur op? En hoe vul je je belastingaangifte in? Allemaal zaken waar je tegenaan kunt lopen en waar je zelf niet direct een antwoord op zult hebben. Je wilt je veel liever bezighouden met de zaken waarom je voor jezelf begonnen was, het uitzoeken van hoe allerlei administratieve zaken had je waarschijnlijk niet meteen in gedachten toen je begon. Het inhuren van een boekhouder kan dan een goede keus zijn, je hoeft dan niet zelf meer alles uit te zoeken.

Boekhouder inhuren geeft voordelen

Het inhuren van een boekhouder kan jou als ondernemer verschillende voordelen opleveren. Natuurlijk kost het wat geld, maar het levert je op verschillende manieren ook weer geld op. Ieder moment dat jij zelf niet met administratieve zaken bezig hoeft te zijn, kun je besteden aan andere activiteiten binnen je onderneming, bijvoorbeeld aan het binnenhalen van nieuwe klanten of het uitvoeren van een opdracht. Dit is uiteraard gunstig voor jouw omzet en dat alleen zou al een reden kunnen zijn. Daarnaast is het zo dat een boekhouder precies weet wat er moet gebeuren en de boekhouding daardoor veel sneller af kan handelen dan jij zelf zou kunnen. Het is dus zeker niet zo dat hij of zij er net zoveel tijd aan kwijt is als dat je zelf zou zijn. Ook weten een professional op dit gebied natuurlijk precies wat er allemaal mogelijk is op het gebied van administratie en belastingen, zodat je de af te dragen bedragen zo laag mogelijk kunt houden. Op die manier kan de boekhouder zichzelf dus zeker terug verdienen. En bovendien hoef jij je dan niet het hoofd te breken over de administratie!

Finovion biedt diverse opties

Ben je op zoek naar een goede boekhouder, dan ben je bij Finovion aan het juiste adres. Dit financiële advieskantoor beschikt over ruim 35 vestigingen, waardoor de kans groot is dat ze ook bij jou in de buurt te vinden zijn. Zij kunnen je helpen met verschillende zaken:

  • De administratie of boekhouding uitvoeren
  • het doen van je belastingaangifte
  • het opstellen van de jaarrekening
  • het bijhouden van de salarisadministratie

Het prettige van dit administratiekantoor is dat zij professionaliteit combineren met persoonlijk contact. Je hebt bij hen dan ook een vaste boekhouder, een vast contactpersoon waar je bij terecht kunt. Zij zijn daarnaast uitstekend in staat om de cijfers op een begrijpelijke manier uit te leggen, zodat jij zelf ook weet wat er speelt. Dit is erg belangrijk, want ook al voeren zij jouw boekhouding uit, je blijft zelf toch verantwoordelijk hiervoor. Bovendien is een goed inzicht in bijvoorbeeld de winst- en verliesrekening belangrijk voor het continueren van je bedrijf, om investeringen te doen is het belangrijk om te weten hoe je er financieel voorstaat. Aarzel dus niet en schakel voor je onderneming een boekhouder van Finovion in, dit zal zich zeker dubbel en dwars terug betalen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn