Buiten zitten met verrijdbare windschermenv

Premonta - Verrijdbare windschermenBuiten zitten in de lente of de zomer is heerlijk. Genieten van het vaak mooie weer met vrienden en familie tijdens lange zomeravonden. Een terras is echter niet altijd beschut tegen de wind en het kan snel koud worden wanneer u in de tocht zit. Dan zijn verrijdbare windschermen een hele goede oplossing. Hierdoor wordt de wind tegen gehouden en kunt u toch van het mooie weer genieten. Deze verrijdbare windschermen zijn namelijk grotendeels van glas, waardoor het uw uitzicht niet zal belemmeren. Daarnaast zijn ze mobiel en in elke gewenste positie neer te zetten. De verrijdbare windschermen komen in verschillende maten. Zo kunt u kiezen voor een enkel glaspaneel of verrijdbare windschermen bestaande uit meerdere panelen van glas. De verrijdbare windschermen van Premonta zijn volledig veilig bij ongelukken. Het veiligheidsglas is bevestigd in een vast frame op wieltjes. Dit glas is hetzelfde als letsel werend glas en springt niet uiteen zoals normaal glas doet. Dit zorgt ervoor dat er veel minder kans op snijwonden is. Het is hetzelfde glas dat in de ruiten van auto’s gebruikt wordt. Ook kunt u kiezen uit verschillende soorten zoals getint glas in de kleuren grijs, groen of brons of zelfs opaal glas dat melkwit is. Niet alleen het glas, maar ook de wieltjes onder aan het frame zijn voorzien van extra veiligheid. De stabiele zwenkwieltjes zorgen er voor dat het geen enkele moeite kost om de verrijdbare windschermen op hun plaats te krijgen. Wanneer ze goed gepositioneerd zijn kunnen ze veilig worden vastgezet met de stoppers, zodat ze niet uit zichzelf gaan rijden, maar de wind op de gewenste plaats weghouden. De frames van de verrijdbare windschermen kunnen net als het glas in verschillende kleuren geleverd worden. U kunt hierbij kiezen uit wit, grijs of donkergroen in zowel zijdeglans als antraciet structuur. Deze kleurlaag wordt door middel van een poedercoating aangebracht. Deze coating geeft ook meteen goede bescherming tegen hitte en Uv-straling. Ook is het frame hierdoor kras vast en makkelijk te onderhouden.

Grote en kleine verrijdbare windschermen

De verrijdbare windschermen zijn aanpasbaar aan de gewenste maat. Wanneer u bijvoorbeeld een klein terras heeft is het niet praktisch om verrijdbare windschermen te plaatsen die bestaan uit drie platen glas. Mocht u wel de ruimte hebben dan is het echter juist verstandig om deze wat grotere verrijdbare windschermen aan te schaffen. U kunt de buitenste glaspanelen namelijk in de gewenste houding zetten, zodat ook wind van de zijkant wordt tegengehouden en u kunt genieten van een windvrije lentedag in de buitenlucht. Het basisframe blijft ook bij de grotere verrijdbare windschermen van dezelfde afmetingen. Aan weerszijden worden dan twee draai-elementen geplaatst. Deze zijn beide tot een hoek van 180 graden draaibaar. Bij het bestellen van verrijdbare windschermen kunt u gemakkelijk op de website van Premonta terecht om zelf uw scherm samen te stellen. Dit doet u door de gewenste maten en kleur in te voegen. Ook kunt u hier kiezen voor verschillende soorten wielen. Wanneer u de verrijdbare windschermen bijvoorbeeld op een standaard bestrating wilt gaan plaatsen, zijn de standaard wielmaten gebruikelijk. Bij een vlakke tegelvloer kunt u het beste een wielmaat kleiner nemen en wanneer de schermen op een ruwe bestrating geplaatst moeten worden is het aan te raden om een diameter van 100 mm te kiezen voor de wielen. Dit zorgt ervoor dat ze op verschillende ondergronden toch altijd stabiel kunnen blijven staan.

De juiste plaatsing

Verrijdbare windschermen zijn ideaal wanneer u een tuin heeft waarbij het terras overloopt naar het gras, zonder dat er veel beschutting aanwezig is. Door de grote open vlakte kunt u veel last hebben van harde wind. Waarschijnlijk heeft u echter gekozen voor deze open indeling en wilt u liever geen vaste omheining of begroeiing plaatsen. Windschermen zijn dan een hele goede optie, doordat de openheid gewaarborgd wordt. Zowel het zicht als de mobiliteit is hier heel belangrijk. U kunt van achter het scherm goed zien wat er in de tuin gebeurt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zicht op uw spelende kinderen. Wanneer er weinig tot geen wind staat is het heel handig dat de schermen ook weer makkelijk tijdelijk weg te halen zijn en verplaatst kunnen worden naar de zijkant van de tuin of zelf in een opslagruimte neergezet kunnen worden. Na bestelling van het windscherm dat het beste bij u past worden deze voor u klaargemaakt. De levertijd is zo’n 2 tot 3 weken en de schermen worden bij u thuis bezorgd. Wanneer er iets niet helemaal duidelijk is kunt u ook altijd contact opnemen voor advies. Bijvoorbeeld wanneer u toch een groter windscherm wilt of wanneer een algemene vraag heeft. Het gewenste product kan namelijk ook op maat worden gemaakt. De verrijdbare schermen van Premonta zijn van hoge kwaliteit en gaan lange tijd mee. Ze kunnen ook met regen en slecht weer makkelijk buiten blijven staan. Niet alleen voor tuinen zijn deze verrijdbare windschermen aan te raden, ook voor balkons is het goed een kwalitatief hoogstaand scherm te plaatsen dat de wind ook op grote hoogte tegen kan houden. Wanneer u een balkon heeft dat hoog ligt in een flat zal er ook veel wind uw kant uit komen. Dan is het des te beter wanneer een kwalitatief goed scherm u beschermt tegen windstoten en windvlagen. U kunt dan zelfs met minder goed weer toch heerlijk van het zonnetje genieten op uw eigen balkon of dakterras zonder dat u rekening hoeft te houden met harde wind.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn