Carnavalskleding

Kaborij - CarnavalskledingZo rond het einde van januari tot midden maart staat heel Zuid-Nederland op haar kop. Wanneer het weer tijd is voor carnaval bloeien alle mensen onder de grote rivieren helemaal op. De carnavalskleding wordt uit de kast gehaald, vrienden worden uitgenodigd, en het bier wordt koud gezet. Voor een ieder die gezellig carnaval wil vieren is de carnavalskleding essentieel. Wanneer je in Groningen bent geboren en getogen en geen idee hebt waar iedereen het toch over heeft met dat carnaval, dan volgen hier enkele tips voor het aanschaffen van de beste carnavalskleding. Voor je de daadwerkelijke outfit aanschaft is het natuurlijk belangrijk om te bepalen als wie of wat je wilt gaan. Aan deze keuze zitten best nog wel wat haken en ogen verbonden. Waar moet je aan denken bij het kiezen van carnavalskleding?

  • Modern thema
  • Uniek
  • Lekkere pasvorm
  • Goede stof
  • Duurzaamheid

In de eerste plaats wil je natuurlijk dat iedereen het kostuum begrijpt. Het thema dat je kiest moet daarom niet ouderwets zijn. Je mag van mensen zeker een bepaalde maatschappelijke betrokkenheid verwachten maar ga hier ook weer niet te ver in. Wanneer iemand in het afgelopen jaar het nieuws heeft gevolgd, dan moet het duidelijk zijn waar jouw carnavalskleding voor staat. Bedenk dat niet iedereen elke dag de krant door heeft geplozen. Niks is vervelender dan je pak aan die leuke jongen of aan dat mooie meisje te moeten uitleggen. Kies dus iets wat niet te ouderwets is, maar ook niet te hip of te modern. Het is ook hartstikke leuk om als groep een modern thema te kiezen. Wanneer je met meerdere mensen bent is het bijvoorbeeld leuk om je te kleden als de leden van een nieuwe band of als de cast van een bekende film. Star Wars is laatst uitgekomen en is door heel veel Nederlanders bekeken. Carnavalskleding die inspeelt op deze film is natuurlijk een gegarandeerd succes! Probeer echter wel altijd te zoeken naar een kostuum wat uniek is. Natuurlijk is er de bekende carnavalskleding: piratenpakken, sprookjespakken, en de cowboypakken. Wanneer je echt op wilt vallen is het verstandig om iets te kiezen wat niet in dit rijtje thuishoort, maar wel origineel en modern is. Denk je eens in: je bent de enige Sherlock Holmes tussen een groep piraten, dan is je carnavalskleding sowieso een groot succes! Kortom: kies een goed thema en zorg dat je opvalt. Wanneer je carnavalskleding aan die twee voorwaarden voldoet ben je helemaal klaar voor een prachtig feestje!

Carnavalskleding: comfort is erg belangrijk!

Wanneer je een goed thema hebt kan er niet veel meer misgaan. Je hoeft enkel nog aandacht te besteden aan je eigen comfort. Bij carnavalskleding is het ontzettend belangrijk dat je comfortabel bent in het kostuum. De pasvorm en de stof zijn hiervan van vitaal belang. De pasvorm is belangrijk om schuren te voorkomen. Wanneer je lekker aan het dansen bent in de feesttent wil je niet ineens last krijgen van je liezen. Het zou heel vervelend zijn als je halverwege de avond moet stoppen omdat de broek in je benen schuurt of irritaties veroorzaakt. Een andere plek waar dit kan gebeuren is bijvoorbeeld bij de buik. De elastische band kan, wanneer deze niet helemaal lekker op de huid zit, zorgen voor een afdruk en voor jeuk. Dit zijn allemaal dingen die door een goede pasvorm voorkomen kunnen worden. Kies je carnavalskleding dus niet alleen uit op looks, maar ook zeker op pasvorm. Dit geldt overigens niet alleen voor de broek, kijk ook goed naar hoe strak het shirt om je borst sluit. Pijn in de oksels of jeuk in de nek wordt vaak veroorzaakt door carnavalskleding die niet goed past. In zijn totaliteit is het altijd fijn om kleding te hebben die past. Dit zit gewoon een stuk lekkerder en ziet er natuurlijk een stuk beter uit! Je zult veel meer bekijks hebben met carnavalskleding met een goede pasvorm. Voor het eigen comfort is ook de stof erg van belang. De stof waar de kleding van gemaakt is heeft direct effect op de kwaliteit van de avond. Een pak waar je ontzettend in zweet is helemaal niet fijn! Stel je voor dat je een avond leuk hebt staan praten en haar vervolgens een knuffel wilt geven; je hele rug zit onder! Een goede stof, die goed ademt, is dus vrij noodzakelijk voor een leuke avond. Denk ook aan allergieën. Wanneer je allergisch bent voor een bepaalde stof, zorg dan dat je carnavalskleding geen onderdelen bevat die van deze materialen zijn gemaakt. Controleer ten slotte de duurzaamheid van de outfit. Natuurlijk gaat carnavalskleding niet jaren mee, maar het zou toch leuk zijn als je in de zomer nog naar een costume party kon met dezelfde outfit! Zorg dus altijd dat je een outfit aanschaft bij een betrouwbare verkoper of dat je een goede garantie hebt op je producten.

Meest voorkomende outfits

De meest voorkomende kostuums wisselen elk jaar. Bij online aanbieders kun je een mooi overzicht vinden van de keuzes die door de meeste mensen worden gemaakt. Op https://www.kaborij.nl/ vind je bijvoorbeeld een lijst met allerlei subcategorieën. Hier kun je direct zien welke kostuums gedragen worden tijdens carnaval. Wil je dus met een groep iets leuks bedenken, dan is het slim om eerst even te kijken op deze site voor inspiratie! Bovendien kun je, wanneer je iets leuks ziet, je kleding direct bestellen. Je hebt deze dan binnen no time in huis. Feest ze met zijn allen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn