De eta Canada aanvragen doet u hier

eta-aanvragen - eta Canada aanvragenAls u in 2016 naar Canada wilt reizen en u woont in een land met een elektronisch paspoort dan hebt u een eta nodig. Dat staat voor “Electronic Travel Authorization”. De eta voor Canada aanvragen is uw eigen verantwoordelijkheid en u moet dit tijdig doen. In principe zal u als eerzaam burger geen enkel probleem hebben met het eta naar Canada aanvragen. Maar het kan zo zijn dat er toch iets mis gaat. En dan wordt u uitvoerig gescreend door de douanediensten. Mocht u na het eta naar Canada aanvragen niet de toestemming hebben gekregen, dan wordt het vrijwel onmogelijk om per boot of per vliegtuig naar dit land te reizen. Natuurlijk kunt u wel opnieuw de eta naar Canada aanvragen in de hoop alsnog toestemming te krijgen. Dat zal in de meeste gevallen dus niet nodig zijn. In principe geldt dit ook voor de Verenigde Staten. Dan heet het niet en eta maar een visum. Wist u bijvoorbeeld dat de VS een van de weinige landen is waarvoor u zelfs een visum nodig hebt als u enkel overstapt op een luchthaven in dit land? Veel vluchten naar Midden- en Zuid-Amerika gaan bijvoorbeeld via luchthavens in Texas en Florida. Vergeet niet om ook voor deze tropische reizen aan een Amerikaans visum te denken. Maar in deze tekst richten we ons op het eta naar Canada aanvragen want dat is een relatief nieuw verschijnsel.

Wilt u graag de eta naar Canada online aanvragen?

Een eta naar Canada aanvragen hoeft u pas sinds 15 maart 2016 te doen. Dat is dan ook de reden dat vele toeristen en zelfs zakenlieden zonder eta aankomen op Schiphol. Met alle gevolgen van dien want u wordt simpelweg geweigerd in het vliegtuig. U moet helaas linea recta naar huis en als u geen annuleringsverzekering hebt afgesloten dan zit u met de gebakken peren. Een goede reisorganisatie weet als geen ander dat u op tijd een eta naar Canada moet aanvragen en zal u daar tijdens het boeken van uw vlucht en verdere reis ongetwijfeld op wijzen. Wellicht zal de organisatie u wijzen op onze website: eta-aanvragen.nl, want binnen een paar minuten hebt u dan al een eta naar Canada aangevraagd. Eenmaal op onze website aangekomen kunt u direct de aankomstdatum in dit land invullen. Onze website is geheel in Nederlands en het is dan ok sinds kort mogelijk om de gehele aanvraag in het Nederlands te doen. Nadat u de datum hebt ingevuld kunt u uw gegevens invullen en de aanvraag compleet maken door te betalen. Ook dat kan in zijn geheel digitaal door gebruik te maken van iDEAL. De eta komt dan spoedig uw kant op.

Vergeet dit niet voortijdig te doen!

Na de eta naar Canada aanvragen bent u geheel voorbereid op uw reis. U hebt vast en zeker uw tickets uitgeprint en de diverse routebeschrijvingen uit uw hoofd geleerd. Vergeet niet om de eta in uw paspoort te stoppen. Voor een reis naar Canada hebt u vanuit Nederland geen inentingen nodig dus een bezoekje aan de GGD is gelukkig niet nodig.

  • De eta is trouwens geldig voor een maximale periode van 5 jaar dus u hebt genoeg tijd om meerdere malen met dit visum naar Canada te reizen.
  • Vervalt uw paspoort binnen deze 5 jaar? Dan zult u bij de aanvraag van een nieuw paspoort een nieuwe eta moeten aanvragen mits u van plan bent om weer naar dit grote Noord-Amerikaanse land te reizen.
  • En vergeet niet: vliegt u via de VS naar Canada? Vraag dan ook de Amerikaanse versie aan: de ESTA.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn