De wereld van wikkelfolie

Hoe fascinerend een eenvoudig product als wikkelfolie kan zijn ontdekt u als u de website van VIV bezoekt. Wikkelfolie kan op vele manieren gebruikt worden en is met name bedoeld om ladingen vast te zetten en pakketten te bundelen. De folie is te onderscheiden in wikkelfolie, rekfolie en stretchfolie en wordt gemaakt van LDPE, low density polyethylene’, folie, wat doorzichtig is, goede rek heeft en afdoende bescherming biedt tegen vocht en viezigheid. Niet alleen biedt het dus stabiliteit, maar ook bescherming van alles wat er ingepakt moet worden met wikkelfolie.

Wikkelfolie van VIV

Op de website webshop.viv.nl staan de diverse producten duidelijk aangegeven. Je kunt hier een keuze maken uit:

 • Handwikkelfolie
 • Machinewikkelfolie
 • Minirollen wikkelfolie
 • Gekleurde wikkelfolie
 • Stretchband of paletband
 • Dispensers

Een compleet assortiment voor alles wat je nodig hebt bij het vocht- en stofvrij verpakken van ladingen. De machinefolie is geschikt voor het gebruik op palletwikkelaars en daar zijn de rollen folie op ontwikkeld. De handwikkelfolie en bundelfolie zijn in praktische handzame formaten te verkrijgen, in rolbreedtes van 45 en 50 centimeter. Deze rollen passen perfect op de verkrijgbare dispensers, waarmee eenvoudig en efficiënt met de hand een lading ingewikkeld kan worden. De dispensers zijn daarnaast ook beschikbaar voor de minirollen en zijn te koop in zowel kunststof als een verchroomde versie. Het is daarnaast belangrijk om van te voren goed in te schatten waarvoor de folie wordt gebruikt en of de folie gebruikt kan worden voor meerdere doeleinden. Zo is de folie te koop in verschillende diktes en start wikkelfolie bij een dikte van 15 micron waarmee lichte ladingen tot 250 kg ingepakt kunnen worden. Hoe dikker de folie hoe meer gewicht de folie kan weerstaan, maar ook hoe beter het bescherming biedt tegen onregelmatige vormen. Het kiezen van de juiste folie gaat daarom niet alleen op gewicht, maar ook op het soort lading. Een stapel dozen is anders dan een pallet vol objecten met verschillende vormen en maten. Daarnaast is het belangrijk om ook rekening te houden met eventuele krasbestendigheid. Er komt dus veel kijken bij het kiezen van de juiste folie voor de juiste lading.

Aanschaf, opties en meer

De webshop van VIV biedt uitgebreid informatie over wikkelfolie als product en u kunt er kiezen tussen diverse afmetingen en diktes. Wat ook mogelijk is, is om de folie te laten bedrukken. Dit kan de zichtbaarheid van uw organisatie sterk vergroten en draagt bij aan de naamsbekendheid van uw bedrijf. Een goed verpakte lading is een goed visitekaartje en laat een professionele indruk achter. Kies er dus voor om dit visitekaartje uw bedrijfsstempel te geven door de folie te laten bedrukken met uw bedrijfsnaam. Zo weet iedereen dat u altijd gaat voor kwaliteit. Het bestellen van alle soorten wikkelfolie kan via www.webshop.viv.nl, waar u overigens de meest voordelige folies aantreft. VIV levert folie tegen scherpe prijzen, heeft ruime voorraden zodat u nooit lang hoeft te wachten en levert binnen 24 uur. Uw bestelling is zo geregeld en u kunt uw bestelling aanvullen met andere producten die VIV levert. Wat te denken van:

 • Kartonnen dozen
 • Verzenddozen
 • Tape en plakband
 • Omsnoeringsmateriaal
 • Beschermings- en opvulmateriaal
 • Verzendenveloppen
 • Pakpapier
 • Zakken en tassen
 • Hygiëne- en kantineartikelen
 • Magazijn- en kantoorartikelen

Daarnaast biedt VIV ook buisfolie, afdekfolie, vlakfolie, kleding- en meubelhoezen en krimphoezen aan. U kunt dus alles in één bestelling samenvoegen en laten bezorgen. Bestelt u voor 16.00 uur, dan wordt het de volgende werkdag geleverd en bestellingen boven honderd euro worden gratis verzonden. U kunt bovendien eenvoudig betalen met iDEAL, PayPal, Creditcard, Bancontact, Mistercash of op rekening. Allemaal vanuit uw eigen stoel. Zoekt u dus wikkelfolie voor uw organisatie? Bestel het bij VIV. Dat is niet ingewikkeld.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn