Decopatch

Zoek jij een nieuwe hobby en houd jij wel van creatief bezig zijn? Dan is Decopatch misschien net iets voor jou! Er zijn natuurlijk heel veel verschillende opties als je naar nieuwe hobby’s op zoek gaat, er zijn zoveel dingen die je zou kunnen dingen. Maar een nadeel is dat je voor sommige zaken echt wel talent moet hebben, zoals tekenen of schilderen, anders zul je nooit echt mooie resultaten behalen. Ook moet je voor sommige creatieve bezigheden heel veel oefenen en er heel veel tijd in steken wil je er goed in kunnen worden. Bij Decopatch is dit niet het geval, je hebt er geen speciale talenten voor nodig en je kunt er zonder oefening al aardige dingen mee creëren. Wat is het nu precies? Het is eigenlijk simpelweg het beplakken van objecten met stukjes papier. Door het combineren van verschillende kleuren en dessins en door het creëren van mooie patronen, zorg je er voor dat een object er echt prachtig uit komt te zien. Eigenlijk is het een soort van schilderen, maar dan met lijm en papierstukjes in plaats van met een penseel en kwast. Door de relatieve eenvoud ervan kan Decopatch door iedereen gedaan worden, ook door kinderen!

Decopatch biedt veel opties

Het leuke van Decopatch is ook dat het heel veel verschillende mogelijkheden biedt. Je kunt bijvoorbeeld verschillende soorten vormen beplakken, die gemaakt zijn van verschillende materialen. Het maakt niet uit wat voor vorm het object heeft, hoewel het natuurlijk wel zo is dat vormen met veel rondingen en hoeken voor beginners wat lastiger zijn dan een volkomen plat object. Ook maakt de materiaalsoort niet veel uit, je kunt gebruik maken van:

  • hout
  • glas
  • metaal
  • MDF
  • papier-maché
  • kunststof
  • piepschuim

Door deze veelzijdigheid kun je dus bijna ieder ding dat jij nu al in huis hebt staan gaan beplakken. Uiteraard is het ook mogelijk om speciale Decopatch vormen te kopen of je kunt er voor kiezen om ze zelf te maken. Je kunt bijvoorbeeld zelf met papier-maché aan de slag gaan of een figuur zagen van hout. Je kunt het dus zo ingewikkeld maken als je zelf wilt! Al meteen vanaf het eerste begin zul je prachtige resultaten weten te bereiken en dit zal na wat oefening alleen maar mooier worden! Het leuke van Decopatch is dat het er heel ingewikkeld en lastig uitziet, terwijl dit in de praktijk dus wel meevalt. Je zult hier dus zeker veel lof mee oogsten!

Gebruik goede materialen

Bij iedere hobby is het natuurlijk van belang om de juiste materialen te gebruiken en dat is bij Decopatch niet anders. Uit bovenstaande is gebleken dat je wat object of figuur betreft bijna ieder ding kunt kiezen wat je wilt. Wat wel erg belangrijk is, is dat je speciaal papier gebruikt en een speciale lijm en vernis. Doe je dit niet, dan zal het resultaat een stuk minder geslaagd zijn. Het grote voordeel van het gebruik van speciaal Decopatch papier, is dat dit extra dun is, zodat je het heel strak kunt modelleren op je object. De speciale lijmen die er bestaan, zijn kleurloos en drogen vlak op, zodat je geen last krijgt van lelijke bobbeltjes op het figuur dat jij beplakt hebt. De vernis zorgt ervoor dat alles ook goed vast blijft zitten en dat het tegen een stootje kan. Het beschermt het papier en zorgt voor een langdurig mooi resultaat. Wil jij met Decopatch aan de slag gaan, ga dan eerst eens naar Creapoint, bij deze webshop kun je alles vinden wat je nodig hebt om de mooiste dingen met deze knutseltechniek te creëren!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn