EDPM als dakbedekking voor garages

EDPM als dakbedekking voor garagesAls verhuurder van garageboxen heb ik onlangs een aantal nieuwe boxen laten bouwen in een nieuwbouwwijk in het midden van het land. Deze garageboxen zijn gebouwd tussen twee woningblokken en het zijn in totaal twaalf garages die ik heb laten bouwen in dezelfde stijl als de nieuwbouw in de omgeving. Door heel Gelderland en Utrecht heb ik garageboxen zoals deze en die verhuur ik tegen een redelijke prijs per maand. Ik ga daarbij vrijwel altijd op dezelfde manier aan het werk, waarbij ik vooral ook veel aandacht besteed aan de bekleding van het dak. Hiervoor gebruik ik altijd EDPM die ik afneem via Interexpress.nl. Ik heb hen via een televisieprogramma ontdekt en ben toen op interexpress.nl meer informatie gaan inwinnen. Voorheen gebruikte ik altijd andere materialen, maar ik heb begrepen dat EDPM, wat een synthetisch rubber is, de beste oplossing is om goede dakbedekking op mijn garages te kunnen laten aanbrengen. Ik wil zo weinig mogelijk onderhoud aan de daken hebben en dat is precies waar EDPM voor bedoeld is.

De prijs van EDPM staat voor de kwaliteit

EDPM is niet het goedkoopste middel om een dak mee te bedekken, maar als je bekijkt wat je ervoor terug krijgt is het op de lange termijn vaak wel de goedkoopste optie. Dit materiaal is:

  • Duurzaam
  • Sterk
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Eenvoudig aan te leggen

Het rubber waarvan EDPM is gemaakt is zeer flexibel en op eenvoudige manier op het dak te lijmen, zodat je niet met een brander aan de slag hoeft te gaan. Nu hebben wij in het verleden altijd geluk gehad, maar een andere eigenaar van garageboxen waar wij nog wel eens contact mee hebben heeft de pech gehad dat er bij het branden van het dak brand is uitgebroken. Hij kon zijn garage toen afschrijven en dat is natuurlijk een kostenpost waar niemand op zit te wachten. Met EDPM als dakbedekking verzeker ik mezelf ervan dat de daken goed worden beschermd tegen allerlei weersinvloeden. Of het nu gaat om hevige regen- of sneeuwval of zeer heet weer, het rubber waar EDPM van gemaakt is kan hier goed tegen. Het vertoont geen problemen en hiermee is de kans op lekkage uiteindelijk minimaal. Ik heb me laten vertellen dat EDPM tot wel 50 jaar meegaat. Nu ben ik zelf nog niet eens zo oud, laat staan zo lang actief met het verhuren van garageboxen. Toch denk ik dat dit wel eens waar zou kunnen zijn. Ik controleer de daken elk jaar persoonlijk en ben tot nu toe op geen enkel dak van mijn garageboxen een probleem tegengekomen waarbij de EDPM lijkt aangetast te zijn door het weer van buitenaf. Dat geeft voor mij wel een gerust gevoel, want hoe minder onderhoud ik aan mijn garages heb, hoe meer ik me kan focussen op andere zaken. En laten we de huurder niet vergeten, die wil natuurlijk wel dat alles wat in zijn garage staat ook vochtvrij staat opgeslagen. Wat dat betreft is deze dakbedekking voor mij een zeer waardevolle keuze geweest.

Het aanbrengen van de dakbedekking

Ik heb in Interexpress een fijne partner gevonden voor het leveren van de beste EDPM die ik op de daken van mijn garages kan aanbrengen. Alle garageboxen die ik heb zijn van hetzelfde formaat, dus ik kan de dakbedekking ook op één vast formaat laten maken. Ik krijg het dan vaak zeer snel bezorgd en ik heb een vaste klusjesman die mij helpt met het leggen van deze dakbedekking op de garageboxen. Dit bespaart mij veel geld uit en ik ben er toch zeker van dat het dak goed bedekt is.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn