Een ICT cursus voor de toekomst

Niet zo goed met de computer of wil je gewoon wat bijleren? Een ICT cursus van Decisco is de ideale manier om jezelf een beetje bij te spijkeren. Decisco Network Education is opgericht door ervaren docenten die tot op het bot gemotiveerd zijn om jou alle kennis aan te bieden waar je naar op zoek bent. Bovendien hebben zij stuk voor stuk de juiste kwalificaties, waardoor je zeker bent dat je iets van de ICT cursus zult opsteken. Het is belangrijk om direct goed begeleid te worden tijdens een ICT cursus, omdat het lastig is opgedane vaardigheden later nog weer bij te schaven. De IT is bovendien een lastige sector, waar je veel kennis van zaken moet hebben. Een ICT cursus van Decisco kenmerkt door een aantal belangrijke dingen net iets anders te doen:

  • Erkend opleidingsinstituut
  • Gezamenlijk onderwijs
  • Goede examenbegeleiding
  • Flexibele planning
  • Garantie

Decisco is een erkend opleidingsinstituut. Dit is erg gunstig voor de studenten, maar heeft ook een aantal consequenties. In de eerste plaats is het verplicht om voor een ICT cursus specifieke software aan te schaffen. Het is noodzakelijk om in het bezit te zijn van Microsoft Official Courseware (MOC), wat inbegrepen zit bij de prijs van het traject. Hiernaast zijn alle instructeurs gecertificeerd bij Microsoft. Dit houdt in dat zij een speciale training hebben gehad om het materiaal optimaal uit te kunnen leggen. De kwaliteit van een ICT cursus, zoals in elk ander vakgebied, is sterk afhankelijk van de docent. Met een goede instructeur heb je de lastige stof veel sneller onder de knie. Een tweede belangrijke reden om te kiezen voor Decisco is dat dit instituut inzet op klassikaal onderwijs.  Vaak wordt een ICT cursus enkel online gegeven, wat soms best handig kan zijn. Je hoeft niet naar een bepaalde locatie te komen en je kunt het programma volgen in je eigen tijd. Helaas is de afgelopen paar jaar geconstateerd dat online leren in sommige gevallen minder effectief is dan klassikaal leren. Met name het leggen van verbanden blijft onderbelicht wanneer leerlingen nooit in discussie kunnen gaan over de stof. In de IT zou je misschien denken dat verbanden niet heel belangrijk zijn. Je leert een bepaald programma kennen en begint hier vervolgens mee te werken. Binnen een programma is het echter heel belangrijk om alle mogelijkheden goed te overzien. Wanneer je de verschillende verbanden binnen het programma niet kunt begrijpen is het heel lastig om goed met de software te werken. Een ICT cursus die zich richt op klassikaal onderwijs en begrip van de stof, dat is wat je van dit instituut mag verwachten.

ICT cursus; zonder zorgen naar het examen

Wat is het meest vervelende onderdeel van een ICT cursus? Het examen! Nadat je lange tijd hebt zitten zwoegen om een programma helemaal te leren kennen krijg je een aantal vragen voorgeschoteld. Kun je die vragen oplossen, dan slaag je. Lukt het niet, dan kun je het opnieuw proberen. De angst om het niet te halen zit bij veel mensen erg diep. Sommige cursisten slapen soms dagen niet, omdat ze bang zijn dat al hun harde werk voor niks is geweest. Gelukkig weet men bij dit instituut hoe vervelend het kan zijn examen te moeten doen. Je krijg daarom uitstekende examenbegeleiding, tot het moment dat je daadwerkelijk in de zaal plaats moet nemen. Op het examencentrum, zoals dit zo mooi genoemd wordt, wordt vervolgens een digitaal examen afgenomen. Wanneer je begint aan je ICT cursus dan krijg je hierbij een aantal tegoedbonnen, die je kunt gebruiken om een examen aan te vraag. Vanwege de beperkte “houdbaarheid” van deze bonnen is het belangrijk om de ICT cursus snel af te ronden en het examen daarna gelijk te maken. Dankzij persoonlijke begeleiding en oefentoetsen krijgt elke student de kans om zonder zorgen het examen in te gaan. Nog twee laatste voordelen van een ICT cursus van Decisco; flexibel plannen en garantie. Tijdens de cursus is het mogelijk om alle bijeenkomsten flexibel in te plannen. Men begrijpt dat het soms lastig kan zijn betaalde werkzaamheden met een opleiding te combineren. Daarom kun je zelf kiezen wanneer je welke onderdelen wilt afronden. Mocht je, na alle begeleiding en na al het onderwijs, toch niet tevreden zijn, dan kun je gewoon garantie krijgen. Je mag de hele cursus die je hebt gevolgd kosteloos opnieuw doen, eventueel bij een andere docent. Op deze manier kan het opleidingsinstituut een kwaliteit garanderen die nergens anders in Nederland geëvenaard wordt.

Leren met korting!

In een aantal gevallen is het mogelijk om een flinke subsidie te krijgen voor een gevolgde cursus. Soms kun je tot wel 40% van het geïnvesteerde bedrag terugkrijgen. Dit is mogelijk dankzij het Sectorplan ICT, een plan dat ervoor wil zorgen dat Nederland op het gebied van IT concurrerend blijft met de rest van de wereld. Om gebruik te kunnen maken van deze subsidie moet je een ICT cursus kiezen die valt onder het Sectorplan en vervolgens je werkgever een aanvraag laten doen. De werkgever ontvangt hierna alle subsidie keurig (in twee termijnen) op de rekening; echt leren met korting dus! Surf snel naar http://www.decisco.nl/ en bekijk vandaag nog wat de mogelijkheden zijn. Heb je brandende vragen? Je kunt deze gewoon stellen via het contactformulier op de website. Heb je liever persoonlijk contact, dan kun je natuurlijk ook de telefoon oppakken. De mens stopt nooit met leren, jij toch ook niet?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn