Gebruik de juiste kunststof tanks voor de opslag van chemicaliën of afvalstoffen

Elke industrie heeft te maken met stoffen die moeten worden opgeslagen. In vroegere tijden was het niet zo moeilijk, simpelweg omdat de stoffen die werden gebruikt niet giftig waren. Denk maar eens aan de Bijbelse tijden. Stoffen die in die periode werden opgeslagen waren bijvoorbeeld granen en andere natuurlijke producten. Graan kon gewoon in grote schuren worden opgeslagen. Er was geen noodzaak om speciale veilige opslagmiddelen te vervaardigen. Dus grote graansilo’s waren gewoon van hout of steen gemaakt. Zaken als olie en andere gevaarlijke brandstoffen werden niet gebruikt. Stoffen met een hoge zuurgraad die door hout kunnen branden waren niet bekend en werden dus ook niet gebruikt. Deze stoffen hoefden dus ook niet opgeslagen te worden en daarom waren kunststof tanks overbodig en onbekend. Deze kunststof tanks waren natuurlijk ook onbekend omdat kunststof, net als bijvoorbeeld diesel, een onbekende stof was. Er waren ook geen auto’s die brandstof nodig hadden en geen grote fabrieken die afvalstoffen afscheidden. Dit werd natuurlijk drastisch anders ten tijde van de industriële revolutie. De ontwikkelingen gingen zo enorm snel dat de maatregelen die getroffen moesten worden om alles in goede banen te lijden veel te langzaam gingen. Fabrieken sproten als paddenstoelen uit de grond en men was veel te druk bezig met productie en produceren. Het milieu werd 100 jaar later pas een kwestie. Dus rookwolken werden zonder pardon de lucht in geschoten met alle giftige stoffen zoals koolstofmonoxide. Arbeiders werkten in omstandigheden die alles behalve gezond waren en de ontwikkelingen vlogen in sneltreinvaart verder. Geen tijd voor adempauzes en dus werden ook afvalstoffen gewoon gedumpt, zonder dat men nadacht over de consequenties. Gelukkig hebben we de ontwikkelingen inmiddels ingehaald en proberen we de verdere ontwikkelingen in goede banen te leiden met de juiste regelgeving. Zo is het niet zonder meer toegestaan om afval te dumpen. Gassen moeten worden gefilterd en chemicaliën moeten in de juiste tanks worden opgeslagen. Tegenwoordig zijn kunststof tanks wel uitgevonden en deze zijn dan ook perfect voor uiteenlopende gevaarlijke stoffen. Als je meer wilt weten over kunststof tanks, dan kun je hieronder verder lezen.

Kunststof tanks en alles wat met kunststof constructies te maken heeft vind je op wijtmanplastics.nl

Als je zelf eigenaar bent van een bedrijf en je hebt opslagmiddelen nodig, dan ben je bij wijtmanplastics.nl aan het juiste adres. Je vindt op deze website verschillende soorten kunststof tanks van materialen als polyethyleen of polypropyleen. Welk materiaal je nodig hebt voor je kunststof tanks is afhankelijk van de materialen of (afval)stoffen die je wilt opslaan. Als je zelf niet precies weet welke kunststof tanks geschikt zijn, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met wijtmanplastics.nl. De medewerker(s) kunnen je dan voorzien van een advies op maat, zodat je precies weet welke kunststof tanks geschikt zijn. Daarna kun je de kunststof tanks uiteraard ook direct via de website bestellen. Het gaat om tanks tot 100.000 liter die zowel bovengronds of ondergronds geplaatst kunnen worden. De kunststof tanks kunnen op veel verschillende terreinen worden toegepast. Denk hierbij aan:

  • Boten
  • Landbouwmachines
  • Vrachtwagen
  • Bedrijfsauto’s
  • Caravans

Kijk op de site voor meer informatie of neem contact op met Wijtmans Plastics

Op het moment dat je geïnteresseerd bent in de tanks van Wijtmans Plastics, dan kun je het beste eerst een kijkje nemen op de website. Hier vind je namelijk uitgebreide informatie over de verschillende tanks en diensten die Wijtmans Plastics levert. Wil je vervolgens meer weten, dan kun je natuurlijk ook contact opnemen. Dit kan via email, maar je kunt uiteraard ook gewoon even bellen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn