Hoe gaat u mentaal om met incontinentie?

Incontinentie kan een flinke uitwerking hebben op uw mentale gezondheid. Ongewenst urineverlies is een verschijnsel waar veel mensen mee te kampen hebben, maar ook vaak moeite mee hebben. Het is iets waar u zich mogelijk over schaamt of ongemakkelijk door voelt. Juist omdat er zo’n taboe op lijkt te liggen, delen mensen niet snel hun ervaringen met incontinentie. Toch komt het bij veel mensen voor en zijn er ook voldoende producten verkrijgbaar die hier adequaat bij kunnen helpen. In eerste instantie wilt u wellicht koste wat kost vermijden dat iemand het te weten komt. En vermijdt u steeds meer sociale gelegenheden, waardoor uw wereld steeds kleiner wordt. Met de juiste producten is dit echter geenszins noodzakelijk.

Vraag de arts om hulp

Om vast te stellen met welke vorm van incontinentie u te maken hebt, overlegt u eerst met de huisarts. Deze staat zeker niet te kijken van uw klachten, aangezien het een veelvoorkomend probleem is. De huisarts kan met u meedenken en een behandelplan opstellen. Hij kan precies aangeven wat u nodig hebt om met het ongewenst urineverlies om te gaan en kan bovendien advies geven over een mogelijke oorzaak. Zo kan heel eenvoudig een plan van actie worden opgesteld, waardoor u effectief hiermee aan de slag kunt gaan. Herstel of verbetering ligt dan zeker nog in de mogelijkheden. De arts kan dingen aanreiken waar u zelf mogelijk nog niet aan had gedacht of voor mogelijk had gehouden. Dit haalt u uit het isolement en geeft ook een vernieuwd gevoel van zelfvertrouwen, doordat u er zelf iets aan kunt doen.

Trainen van bekkenbodemspieren

U kunt zich ontmoedigd en onzeker voelen als u te maken hebt met incontinentie. Door handvatten te vragen, zijn er dingen die u zelf kunt oppakken om het probleem terug te draaien. Het trainen van bekkenbodemspieren is een goede oplossing waar u zelf grip op hebt. Als deze spieren verslappen, kan incontinentie optreden. Door de spieren vervolgens weer te trainen, herwint u hierin kracht en blijft de blaas ook beter functioneren. Door hier actief mee aan de slag te gaan, zult u waarschijnlijk ook een verbetering in uw mentale benadering jegens het ongewenst urineverlies ervaren. Het is niet langer meer enkel iets dat u overkomt, maar iets waar u zelf iets aan kunt doen.

Kiezen van de juiste producten

Om het ongewenst urineverlies op te vangen, zult u producten met een goed absorberend vermogen nodig hebben. Als u niet goed weet waar u moet zoeken, kan dit leiden tot nare ervaringen. Hierdoor kunt u nog meer gedemotiveerd raken en van ellende niet goed weten wat u moet doen. Om uw mentale gezondheid positief en bemoedigd te houden, is het verstandig om gericht te zoeken naar producten tegen incontinentie. De producten van TENA hebben reeds hun naam bewezen en zijn wereldwijd bekend, juist om hun effectieve werking bij ongewenst urineverlies. U kunt hier dus geenszins mis mee gaan, waardoor u vanzelf weer zelfvertrouwen opbouwt. U zult bemerken dat het helemaal niet nodig is om u af te zonderen, maar gewoon kunt deelnemen aan tal van activiteiten.

Proefpakket van TENA

Om eerste twijfels weg te nemen, kunt u gebruik maken van een proefpakket van TENA. U kiest zelf het product uit waarvan u verwacht dat dit aansluit bij uw persoonlijke behoefte. Gebruik hiervoor de gratis keuzehulp op deze internetsite.  Zo ontdekt u de voordelen die TENA heeft te bieden en kunt u weer volop deelnemen aan het sociale leven. U hoeft zich zeker niet af te zonderen, uit angst dat iemand doorkrijgt dat u incontinentie heeft. De producten geven een droog gevoel, bieden optimale bescherming tegen doorlekken bij zowel licht als zwaarder urineverlies en maskeren nare geurtjes. U voelt zich snel weer opgewekt en hoopvol voor de toekomst en kunt op aangename wijze omgaan met incontinentie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn