Hondencursus

Als jij een hond gaat nemen, dan is het verstandig om meteen uit te zoeken waar je met jouw dier een hondencursus kunt gaan volgen. Veel mensen denken dat zij de opvoeding van hun viervoeter wel helemaal zelf kunnen regelen en soms gaat dit ook wel goed. Zeker als jij gekozen hebt voor een ras dat gemakkelijk in de omgang is en dat snel dingen oppikt en goed luistert. Maar bij veel honden is dit niet het geval, die hebben echt wat meer sturing nodig. Als jij dan niet weet hoe je dit aan moet pakken, dan kan het gebeuren dat jouw dier niet goed naar jou zal leren luisteren. Van jongs af aan een hondencursus volgen met jouw beestje, zorgt ervoor dat hij of zij alle nodige commando’s leert en daardoor prettig in de omgang wordt. Het diertje zal leren om netjes aan de riem te lopen, zonder hieraan te gaan trekken. Jullie zullen aan de slag gaan met bijvoorbeeld commando’s zoals ‘zit’ en ‘af’. Maar bovenal staat in de eerste lessen het ontwikkelen van een goede relatie voorop. Want als dit goed zit, dan volgt de rest ook veel gemakkelijker. Daarom is het dus echt aan te raden om meteen een hondencursus voor puppy’s te gaan volgen op het moment dat jouw diertje hier oud genoeg voor is.

Hondencursus voor beginners en gevorderden

Als jij een jong hondje in huis haalt, dan begin je dus met een hondencursus die specifiek gericht is op deze leeftijdscategorie. Spelenderwijs leren en ontdekken staat hierbij vaak centraal, net als de socialisatie. Na het succesvol afronden hiervan, kun je doorstromen naar andere cursussen. Denk dan aan een:

  • basiscursus
  • cursus voor gevorderden
  • G&G cursus

De basiscursus kun je het beste volgen op het moment dat jouw viervoeter ongeveer vier maanden oud is. Jouw beestje komt dan in een soort van pubertijd terecht en lijkt plotseling alles te zijn vergeten wat jullie eerder geoefend en geleerd hebben. Dit kan een frustrerende periode zijn, maar een hondencursus kan jullie hierbij helpen. Het draait op dit moment vooral om het stellen van duidelijke grenzen en hier consequent in zijn. De oefeningen zullen niet veel ingewikkelder zijn dan die je tijdens de puppycursus al gehad hebt, het gaat er nu vooral om het geleerde vast te houden en te bevestigen. Zijn jullie deze periode doorgekomen, dan kan er begonnen worden met de hondencursus voor gevorderden. Hierbij zullen de opdrachten wel lastiger worden.

Hondensport

Zoek jij echt naar een uitdaging om met jouw dier te doen, dan kun je kiezen voor de G&G hondencursus, dit staat voor gedrag en gehoorzaamheid. De oefeningen zijn dan echt een stuk ingewikkelder, zo zul je werken aan een oefening waarbij je hond twee minuten lang moet blijven liggen, terwijl jij op drie meter afstand blijft staan. Wil jij graag met jouw dier sportief aan de slag, dan kan dit met de sport Hoopers. Je kent dit hindernissenparcours waarschijnlijk wel van de televisie: er moet gesprongen worden door ringen, gekropen worden door tunnels en geslalomd worden door poortjes. Om dit goed te kunnen leren, is het volgen van een speciale hondencursus echt geen overbodige luxe! Sommige honden halen hier echt heel veel plezier uit en het kan dan ook heel leuk zijn om dit samen te doen! Wil jij met jouw hond een hondencursus volgen en ben je woonachtig in de omgeving van Venlo, dan is Hondenschool Venlo echt een heel goede keus. Zoals je op hondenschool-venlo.nl kunt zien, bieden zij verschillende soorten cursussen aan. Voor iedere hond en voor iedere baas hebben zij een cursus op maat!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn