Hypnotherapie

Voor veel mensen is hypnotherapie nog een volkomen onbekende behandelmethode en dat is erg jammer. Het kan namelijk diverse klachten heel goed doen verdwijnen en helpen bij verschillende zaken. Doordat het veel minder invasief is voor het lichaam dan reguliere medische behandelingen en doordat het vaak snel resultaat oplevert, kan het voor velen echt een uitkomst zijn. Wat houdt hypnotherapie nu in? Dit betekent dat je door middel van hypnose behandeld wordt voor een probleem waar je last van hebt. Dit gebeurt uiteraard altijd door een speciaal hiervoor opgeleide therapeut. Nu is het zo dat de meeste mensen hypnose enkel kennen van de televisie of het theater, waar het in shows ingezet wordt om personen uit het publiek vreemde dingen te laten doen. Het klinkt dan op het eerste gezicht misschien ook wat vreemd dat dit ook voor behandeling van psychische en fysieke klachten ingezet kan worden. Maar dat is dus zeker wel het geval. Veel zaken waarbij het onderbewuste een rol speelt, kunnen verholpen worden door de hypnotherapie bekijk enkele voorbeelden op hypnose-praktijk.nl. Aangezien dit dus veel minder belastend is voor het lichaam, kan het zeker de moeite waard zijn om deze mogelijkheid eens te overwegen.

Hypnotherapie voor verschillende klachten

Voor wat voor soort lichamelijke en geestelijke klachten kan hypnotherapie nu ingezet worden? De mogelijkheden zijn vrij groot, je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • behandeling van eetstoornissen, zoals boulimia en anorexia
  • het afkicken van verslavingen, bijvoorbeeld bij alcoholverslaving en hulp bij stoppen met roken
  • afvallen, door het plaatsen van een virtuele maagband
  • het bestrijden van angsten, zoals faalangst, vliegangst en paniekaanvallen
  • seksuele problemen, zoals impotentie
  • pijnbestrijding bij bijvoorbeeld bevallen of chronische pijn

Uit bovenstaande voorbeelden merk je al wel dat hypnotherapie in principe heel breed ingezet kan worden. Natuurlijk kun je er geen tumor mee doen verdwijnen en kunnen botbreuken hier niet mee geheeld worden, maar alle klachten waar het onderbewuste of onze geest een rol bij speelt kunnen hiermee aangepakt worden. Niet bij iedereen zal de therapie effect hebben en in sommige gevallen is een bezoek aan huisarts of ziekenhuis gewoon onoverkomelijk. Maar heb je een van bovenstaande problemen en heb je hier tot nu toe nog geen oplossing voor kunnen vinden, dan kan het dus zeker interessant zijn om eens in contact te komen met een goede hypnotherapeut. Er is een grote kans dat hij of zij jou met hypnotherapie van jouw probleem of klacht af kan helpen.

De Hypnose Praktijk

Ben jij geïnteresseerd in hypnotherapie, dan is het uiteraard van groot belang dat je dit alleen laat doen bij een kliniek of praktijk die erkend is en die je volkomen kunt vertrouwen. Niet iedereen kan zomaar op een veilige en verantwoorde manier met hypnose aan de slag gaan en fysieke en psychische klachten verhelpen. Hiervoor is een goed behandelplan nodig en een goede therapeut. Bij de Hypnose Praktijk werken enkel erkende therapeuten die veel ervaring hebben met het toepassen van hypnose als behandelplan voor diverse klachten. Zij hebben expertise met het verhelpen van verschillende problemen door middel van hypnotherapie, waardoor zij altijd een goed behandelplan voor jou op kunnen stellen. Is het niet mogelijk om jouw klacht door middel van deze behandelmethode aan te pakken, dan zullen zij jou dat ook zeker melden. Wil jij meer weten over welke klachten zij allemaal aan kunnen pakken en op wat voor manier dat gedaan wordt? Dan kun je hierover meer informatie vinden op hun website. Natuurlijk kun je ook altijd contact met hen opnemen om te overleggen of jouw probleem of klacht ook door middel van hypnotherapie bij hen behandeld kan worden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn