In hoger beroep voor wsnp

Ben jij afgewezen voor de wsnp, oftewel de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen, en vind je dat dit onterecht is? Dan kun je in hoger beroep gaan tegen deze beslissing. Maar dit doe je natuurlijk niet zonder een goede advocaat die kennis van zaken heeft op dit gebied. Waar vind je die advocaat? Via de website wsnp-zaken. Hier zijn verschillende advocaten in dienst die jou kunnen helpen.

  • Alle hoger beroepszaken
  • Geen schone lei
  • Geen toelating
  • Tussentijdse beëindiging

Wanneer je je een beetje verdiept hebt in de wsnp, dan weet je dat je aan strenge eisen en verplichtingen moet voldoen. Niet alleen om toegelaten te worden, maar ook tijdens het traject zelf moet je altijd je beste beentje voor zetten. Zoals je in de lijst hierboven hebt kunnen zien is het namelijk ook mogelijk om een tussentijdse beëindiging te krijgen of de rechter kiest ervoor om jou geen schone lei te geven. Zaken als geen schone lei of een tussentijdse beëindiging zijn vervelend, maar misschien is het vervelendste nog wel om helemaal niet toegelaten te worden tot de wsnp. Dit betekent namelijk dat je zelf een oplossing zult moeten vinden voor de schulden die je in de afgelopen jaren hebt opgebouwd. Als jij een aanvraag doet tot toelating, dan nemen wij aan dat deze schulden ernstig hoog zijn en dat je zelf geen manier meer ziet om je hier uit te redden. Voor sommige mensen is het zelfs van levensbelang dat zij zo snel mogelijk van hun schulden afkomen.

Verdiep je in de materie van de wsnp

Voordat je een aanvraag tot toelating doet, is het van belang dat je zelf de eisen weet waar je aan moet voldoen. Niet alleen voor de toelating, maar ook tijdens het traject zelf. De rechter bekijkt iedere zaak weer apart. Er kan dus om redenen die je niet eerder gehoord hebt besloten worden dat de wsnp niet voor jou geschikt is. Het allerbelangrijkste is dat de schulden te goeder trouw zijn ontstaan. Wanneer het voor de rechter anders lijkt te zijn, dan is dit een belangrijke reden om je niet toe te laten tot de schuldsanering. Daarnaast mag je in de afgelopen 10 jaar niet gebruik hebben gemaakt van de wsnp. Is dit wel het geval? Dan word je bijna automatisch buitengesloten hiervan. Er zijn situaties waarin je er bewust voor kiest om schulden aan te gaan, maar soms kun je dit niet helpen en gaat de situatie van kwaad tot erger. Als je altijd op de juiste manier gehandeld hebt en ook hebt geprobeerd om de schulden af te betalen, dan is er over het algemeen geen reden dat je geen gebruik kunt maken van deze regeling.

Hulp bij de wsnp

Ben je niet toegelaten of wordt er een tussentijdse beëindiging aan je opgelegd, dan wil je hier natuurlijk tegenin gaan. Hetzelfde geldt voor het niet krijgen van een schone lei, wanneer jij vindt dat je daar wel recht op hebt. De advocaten van wsnp-zaken.nl kunnen je dan verder helpen. Zij hebben een ruime ervaring op dit gebied en ze weten dan ook precies hoe ze jou het beste kunnen helpen. Het is niet voor iedereen even makkelijk om te bepalen wat ze het beste kunnen doen in een dergelijke situatie. Laat je hier dan ook goed over informeren. Met een advocaat in de arm sta je daarnaast ook een stuk sterker. Hij of zij zal een stuk betere argumentatie kunnen opzetten en de kans dat je alsnog krijgt wat jij voor ogen had, is dan groot. Neem dus vandaag nog contact op.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn