Informeer jezelf en zorg voor de juiste kennis met gratis juridisch advies

Het is soms lastig om jezelf op een juiste wijze door het doolhof van de juridische wereld te manoeuvreren. Het leven is als een spelletje dat je speelt met vele andere mensen en advocaten zijn degenen die op de hoogte zijn van de spelregels, terwijl de meeste mensen die niet beschikken over enige juridische kennis zich op goed geluk door het leven heen bewegen. Hierdoor begaan we soms overtredingen zonder dat we het in de gaten hebben of we worden beschuldigd van een overtreding of er wordt ons een overtreding in de schoenen geschoven. Zonder de juiste kennis van juridische zaken weten we vaak niet of we daadwerkelijk een overtreding hebben begaan en hoe we ons moeten verdedigen. We zijn gewoonweg niet goed op de hoogte van de spelregels. Daar komt nog bij dat de regels van het juridische domein ook nog eens op verschillende wijzen te interpreteren zijn. Daarom hebben we rechtbanken waarin er druk wordt gediscussieerd of er daadwerkelijk een overtreding is begaan en of de dader schuldig is of niet. Het is dus niet verwonderlijk dat de gewone mens zich niet zonder hulp door dit moeras van de wet kan bewegen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Als je problemen ervaart met de spelregels dan kun je altijd een advocaat om hulp vragen om je de regels uit te leggen. Dit hoeft ook niet per se geld te kosten. Vaak kun je in ieder geval gratis juridisch advies krijgen voordat je een advocaat in dienst neemt. Dit is fijn om te weten, want advocaten zijn niet altijd even goedkoop. Sterker nog, als je de beste verdediging wilt, dan zal je flink in de buidel moeten tasten. Maar er zijn ook advocaten van onvermogen, ook wel pro deo advocaten genoemd, die opkomen voor de minder bedeelden in de samenleving. Dit soort advocaten biedt vaak de mogelijkheid van een eerste kennismakingsgesprek waar je direct een gratis juridisch advies krijgt. Dit is allemaal vrijblijvend. Dus na het gratis juridisch advies, kun je zelf bepalen of je met de advocaat in zee gaat. Het kan ook best zijn dat het gratis juridisch advies bestaat uit het advies om geen actie te ondernemen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je weinig kans maakt om de zaak te winnen. Daarom is het inwinnen van gratis juridisch advies ook verstandig, want zo voorkom je dat je veel kosten maakt zonder dat het ergens toe leidt.

Het beste gratis juridisch advies via Verweij Juristen

Als je gratis juridisch advies nodig hebt, dan kun je allereerst naar een juridisch loket bij jou in de buurt. De drempel is bij dit soort instanties altijd laag, het kost niets en je krijgt in ieder geval een overzicht van je mogelijkheden. Als je het advies krijgt om een advocaat in de hand te nemen, dan is het nadeel wel dat je daarna dus alsnog naar een advocaat moet. Je kunt dus soms beter kiezen om gratis juridisch advies in te winnen van een advocaat, zodat je daarna direct met de advocaat verder kunt. Dit scheelt een hoop tijd en energie. Je hoeft ook niet opnieuw je hele verhaal te houden. Daarnaast is het goed om te weten dat je bij een advocaat niet direct voor de eerste afspraak hoeft te betalen. Zo is de eerste afspraak die je maakt met een advocaat van Verweij juristen altijd gratis. Je kunt hier dus ook prima terecht voor een gratis juridisch advies. Na dit gratis juridisch advies van één de advocaten van Verweij juristen kun je zelf bepalen of je:

  • Een zaak wil beginnen of niet
  • Of je die zaak wil beginnen met een advocaat of niet
  • Of je verder wil gaan met een advocaat van Verweij juristen of
  • Dat je je liever aan andere advocaat in de hand neemt

Je bent dus helemaal vrij om zelf de koers te kiezen aan de hand van het juridisch advies dat je krijgt van de advocaten van Verweij juristen. Het juridisch advies is dan ook echt gratis in de zin dat je er niet voor hoeft te betalen en in de zin dat je nergens aan vast zit. Als het gratis is, maar wel met de gedachte dat je met de advocaat in zee gaat, dan is het meer een korting dan een gratis juridisch advies. Daarom wordt hier nogmaals benadrukt dat het echt een gratis juridisch advies is zonder verplichtingen en dus geen korting.

De website van Verweij Juristen

Indien je gebruik wil maken van gratis juridisch advies van Verweij juristen, dan kun je direct meer informatie inwinnen op de website van verweij-juristen.nl. Hier vind je alle benodigde informatie over het soort advocatenbureau dat Verweij juristen is en verder kun je hier ook terecht voor contact informatie en waar Verweij juristen is gevestigd. Het kantoor van Verweij juristen is in Rotterdam, maar dat betekent niet dat je helemaal naar Rotterdam moet reizen voor een gratis juridisch advies. Als je benzine of het openbaar vervoer moet betalen enkel voor een gesprekje, dan is het niet echt gratis te noemen natuurlijk. Daarom kun je ook via de email of via de telefoon contact opnemen. Je kunt dan ook een heel gesprek voeren via de telefoon om zo in ieder geval geen kosten te maken voordat je weet wat je gaat doen. Als je toevallig in Rotterdam woont of vlak bij Rotterdam, dan kun je natuurlijk prima naar het kantoor komen voor een face to face gesprek.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn