Kerstpakketten maken is een kunst

De meeste mensen hebben wel eens een kerstpakket ontvangen, maar niet alle pakketten zijn even leuk. Kerstpakketten samenstellen is eigenlijk een kunst en niet iedereen kan het dan ook goed. Op de website van Kerstpakkettenxl.nl zijn verschillende samenstellingen te koop en deze zijn voorzien van een foto. Uiteraard wordt er opgesomd wat er in het pakket zit, maar als je een foto ziet van het totaal dan krijg je een veel beter beeld van wat je nu eigenlijk de ander geeft. Kerst draait niet om cadeaus krijgen, maar om iets geven aan een ander. Zelf vind ik dit zo’n mooie gedachte, dat ik in de wintermaanden altijd vrijwilligerswerk doe bij verschillende goede doelen. Goede doelen zijn tegenwoordig best hip geworden, met dank aan de goede marketing campagne. Grote namen uit bijvoorbeeld de muziekwereld lenen zich steeds vaker voor een spotje of iets dergelijks. Kerstpakketten zijn in dit opzicht ook belangrijk, want die spelen weer in op de wensen van de consument. Het is voor organisaties belangrijk deze trend te volgen. Kerstpakketten zijn tegenwoordig dus onlosmakelijk verbonden met goede doelen. Op de website van Kerstpakkettenxl.nl is zelfs een lijst te vinden van de donaties van de voorgaande jaren. Enkele doelen die gesteund worden zijn:

  • Amnesty International
  • Alzheimer Nederland
  • Leger des heils
  • Stichting Leergeld
  • Voedselbank
  • War Child

Het geeft een goed gevoel als je een pakket besteld en een deel van wat het hen oplevert wordt gedoneerd aan een goed doel. Kerstpakketten geven en krijgen heeft op deze manier ook een maatschappelijk karakter gekregen.

Kerstpakketten gaan als warme broodjes

Steeds vaker wordt er gekozen om een pakket met Kerst te versturen. De verrassing die zo’n pakket met zich meebrengt is ongelooflijk. Toen een vriendin van mij vorig jaar verhuisde naar de andere kant van de wereld, heb ik besloten haar elk jaar met Kerst een pakket te sturen. Toe ik hoorde dat ze zo intens blij was met heer eerste pakket, besloot ik meerdere pakketten met Kerst te sturen. Het is nog nooit voorgekomen, maar ik ben altijd bang dat de pakketten op zullen raken omdat ik van zoveel mensen hoor dat zij ook bestellen via de website Kerstpakkettenxl.nl. Zij zijn de echte specialisten als het gaat om fraaie en verrassende pakketten samenstellen. Neem het oliebollen pakket bijvoorbeeld. Compleet met oliebollenschaal, servetten, bakblik en zelfs poedersuiker heb ik mijn vriendin verrast. Omdat zij in het begin nogal moest wennen aan het eten in het buitenland, was zij extra blij met het koekblik en de poedersuiker. Het zijn van die kleine dingen die haar het heimwee gevoel iets minder lieten zijn. Omdat ik zie hoeveel energie zij krijgt wanneer zij een pakket ontvangt, is het zeker de moeite waard om elke keer weer een pakket uit te kiezen.

Goede doelen zijn altijd goed

Kerstpakketten die op wat voor manier dan ook verbonden zijn aan een goed doel, kunnen vaak rekenen op een goede omzet. Kerstpakketten moeten uiteraard goed in elkaar zitten en moeten ze voorzien zijn van de mooiste en nieuwste spullen, maar als je weet dat de opbrengst voor een deel naar een goed doel gaat dan koopt dat met een goed gevoel. Kerstpakketten zijn meer dan ooit onderdeel van de maatschappij en het is dan ook belangrijk dat er genoeg keuze is voor iedereen. Op de website Kerstpakkettenxl.nl is het aanbod zo ruim en zo vernieuwend dat het nog wel eens moeilijk is om slechts een pakket aan te schaffen. Dit hoeft ook helemaal niet, want hoe meer je koopt des te meer gaat er naar een goed doel.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn