Kies een Lapland vakantie

Xplorethenorth - Lapland vakantieEr zijn maar weinig Nederlanders die er voor kiezen om af te reizen naar Lapland, vakantie vieren doen zij eerder in het zuiden van Europa dan in het noorden. Dit is zonde, het is een deel van ons continent dat echt veel te bieden heeft. Natuurlijk is het zuiden ook mooi, maar iedereen die wel eens naar Scandinavië is geweest kan beamen dat het prachtig is om daar eens een keer naar toe te gaan. Wilt u er dit jaar ook even lekker tussen uit, overweeg dan zeker eens om te gaan naar Lapland. Vakantie vieren kan daar namelijk ook uitstekend. Het is vaak vooral onbekendheid met het gebied dat mensen doet aarzelen om daar naar toe te gaan. Doordat maar weinig Nederlanders daarheen reizen, zijn er ook maar bij weinig mensen verhalen over dit gebied bekend. Voordat u een Lapland vakantie gaat boeken, wilt u daar natuurlijk eerst wel eens iets meer over weten. Wat moet u nu weten voordat u naar Lapland op vakantie gaat? Een eerste punt, wat erg belangrijk is, is dat het geen aparte staat is. Hoewel de oorspronkelijke bewoners een eigen vlag hebben, gaat het hier om een regio die geen zelfstandige staat is. Sterker nog, het gebied strekt zich uit over maar liefst vier landen, wat afscheiding tot een zelfstandig land niet mogelijk maakt. Het is lastig om de precieze grenzen hier weer te geven, dat gaat gemakkelijker op een kaart, maar het betreft hier het noordelijkste deel van Europa, het loopt van de Noorse kust door tot in Rusland. Deze regio is Lapland genoemd naar haar oorspronkelijke bewoners, de Lappen. Tegenwoordig worden deze personen over het algemeen Saami genoemd. Dit volk staat bekend vanwege het feit dat zij al eeuwenlang gebruik maken van rendieren om in hun levensonderhoud te voorzien. Kiest u dus voor een Lapland vakantie, dan is de kans zeer groot dat u diverse keren rendieren zult mogen ontmoeten.

Schitterende natuur tijdens Lapland vakantie

Hierboven zijn twee dingen duidelijk geworden over Lapland, namelijk dat het om het noordelijkste deel van Europa gaat en dat de oorspronkelijke bewoners, de Saami, rendieren houden. Wat moet u nu nog meer weten over Lapland? Vakantie in dit gebied vieren is vooral een genot voor mensen die houden van bijzondere natuur en die houden van actieve reizen. Vindt u het fijn om tijdens een reis veel steden te bezoeken en houdt u van drukte, dan is een Lapland vakantie voor u geen goede keus. Steden zijn er in deze regio namelijk bijna niet te vinden, er zijn voornamelijk kleinere plaatsen te vinden en deze liggen vaak ook nog op grote afstand van elkaar. Nee, vooral natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, u vindt hier namelijk de laatste wildernis van Europa. In het Finse en Zweedse deel vindt u de uitgestrekte vlaktes van de taiga. Hier kunt u ver kijken en u verbazen over de bijzondere begroeiing, die vanwege de strenge winters niet hoog wordt. In het Noorse deel kunt u een meer bergachtig landschap genieten. Het maakt niet uit waar u naar toe gaat in Lapland, vakantie vieren betekent er altijd volop genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Het maakt ook niet uit wanneer u vertrekt naar Lapland, vakantie kunt u er altijd vieren. ‘s Winters of zomers, de regio heeft altijd mooie dingen te bieden. Zo is het bijvoorbeeld een zeer goed wintersportgebied, de sneeuwzekerheid is namelijk honderd procent. Voor liefhebbers van wintersport is het dus zeker een aanrader. Maar ook in de zomer is het een aanrader, u kunt u dan verbazen over de zon die bijna niet ondergaat en de nachten die net zo licht zijn als de dagen. Een Lapland vakantie is dus in ieder jaargetijde een uitstekend idee.

Fantastische reizen van Xplore the North

Wilt u genieten van Lapland, vakantie kan er dus in alle seizoenen heel goed. Wat echter vaststaat is dat u uw reis het best kun boeken via Xplore the Norht, of u nu in de zomer hier naar toe wilt gaan of in de winter. Zij bieden voor alle jaargetijden mooie reizen en u vindt bij hen zowel interessante opties voor mensen die het op vakantie graag wat rustiger aan doen als mensen die volop avontuur willen beleven. Hoort u bij die laatste groep, dan kunt u in Lapland uw vakantie uniek maken door bijvoorbeeld te kiezen voor een ritje met een slee die wordt getrokken door husky’s. Of kies voor een sneeuwscootersafari, ook absoluut een unieke belevenis. Natuurlijk kan er ook volop genoten worden van wintersport. In de zomer kunt u tijdens uw Lapland vakantie genieten van het lange licht en heerlijke wandelingen maken in de ongerepte en uitgestrekte natuur. Doordat de mensen van Xplore the North zelf ieder jaar minstens eenmaal een bezoek brengen aan Lapland, vakantie vieren combineren ze dan met werk, kunnen zij u als geen ander adviseren over de mooiste plekjes. Zo weten zij altijd zeker dat zij de beste pakketreizen voor u samenstellen. U kiest voor Xplore the North vanwege:

  • de kwaliteit die zij bieden tegen een gunstige prijs
  • de grote kennis die zij over het gebied hebben
  • de kleinschaligheid van de organisatie
  • hun ervaring met het spotten van het noorderlicht
  • hun focus op details

Wilt u naar Lapland op vakantie gaan, dan is Xplore the North dus echt de reisorganisatie bij uitstek om uw vakantie te boeken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn