Kies jij voor groene campings?

Veel Nederlanders houden van kamperen, maar iedereen stelt wel zijn of haar eigen eisen aan hoe de camping eruit ziet. Zo houden sommige mensen van groene campings, terwijl anderen juist in hun zoektocht vooral letten op hoeveel er georganiseerd wordt voor de kinderen, waarbij de locatie wat  minder van belang is. Gelukkig is er heel veel keus wat betreft kampeerplaatsen, alleen al als je kijkt naar de mogelijkheden in Nederland zelf. Ben je in ons eigen land op zoek naar groene campings? Kijk dan eens op de website van kgc, daar zul je zeker een geschikt plekje kunnen vinden!

Kamperen met comfort in de natuur

Sommige mensen hebben bij groene campings al snel het idee dat het gaat om plekken met weinig voorzieningen en weinig comfort, maar dat is zeker niet het geval als je kiest voor een van de plekken die aangesloten is bij kgc. Het gaat hier namelijk om kampeerplaatsen die niet alleen maar natuurlijk gelegen zijn en veel groen ter plaatse hebben, maar die ook voldoende comfort bieden. De opzet is altijd kleinschalig, maar dat betekent niet dat al deze groene campings ook klein zijn wat formaat of wat betreft voorzieningen. Het kleinschalige zegt meer iets over de insteek, namelijk dat ze een persoonlijk karakter willen behouden, met aandacht voor iedere bezoeker. Het belangrijkste kenmerk is dat ze allemaal gelegen zijn in de nabijheid van mooie natuur. Dit kan een meer of een ander soort waterpartij zijn, maar het kan ook gaan om bossen of andere natuur. De Karaktervolle Groene Campings hebben bovendien vaak ook veel groen op het eigen terrein en daarnaast een eigen unieke uitstraling. Hierdoor zijn het ideale plekken om even helemaal tot rust te komen, wat geen overbodige luxe is in onze hectische leefwereld. 

Selecteer groene campings die bij jou passen

Zoals gezegd houdt het groene karakter niet in dat er geen voorzieningen en geen comfort zijn, maar wat er aangeboden wordt, verschilt natuurlijk wel per camping. Gelukkig kun je op de website van kgc heel eenvoudig die groene campings ontdekken die passen bij jouw wensen, door gebruik te maken van hun selectiecriteria. Je kunt selecteren op:

  • hoe je wilt overnachten
  • faciliteiten op het terrein
  • faciliteiten bij jouw plaats
  • faciliteiten voor kinderen
  • provincie
  • ligging in bos of bij water
  • toegankelijkheid voor mensen met een beperking

Je hebt bij al deze punten verschillende keuzemogelijkheden. Denk bij faciliteiten op het terrein bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van horeca, verwarmd sanitair, zwembad of een winkeltje. Sommige groene campings zijn van alle gemakken voorzien, terwijl andere juist wat eenvoudiger van opzet zijn. Datzelfde geldt ook voor het aanbod voor kinderen, op sommige plekken is er een speeltuin aanwezig of een kinderzwembad of zelfs een recreatieprogramma tijdens de schoolvakanties. Andere bieden helemaal geen kinderfaciliteiten aan. Ook op dat laatste kun je selecteren, als jij liever op een plek verblijft waar weinig tot geen kinderen vakantie komen vieren. Door deze verscheidenheid in voorzieningen, zijn er altijd groene campings te vinden die helemaal aansluiten bij alles wat jij tijdens je vakantie belangrijk vindt. Op de website van kgc vind je meer informatie en kun je je eigen selectie maken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn