Maak kennis met containers

KTK - ContainersContainers komen in allerlei soorten en maten. Wanneer je geen idee hebt welke type je nodig hebt is het heel lastig om een keuze te maken. Er zijn zoveel verschillende modellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Voordat je kiest voor een bepaald soort container is het daarom verstandig om eerst eens goed te bepalen waarvoor je de opslag nodig hebt. Vaak kun je op deze manier al een heleboel containers van tevoren afschrijven. Waar moet je op letten wanneer je containers bekijkt?

  • Volume
  • Producten die je wilt vervoeren
  • Veiligheid
  • Elektrische aandrijving

In de eerste plaats moet je natuurlijk bepalen wat het volume van de containers moet zijn. Dit kan voor iedere lading verschillend zijn. Wanneer je grote hoeveelheden wilt vervoeren zul je met grote containers moeten werken. Soms is het echter verstandiger om de container iets kleiner te hebben en wat minder producten tegelijkertijd te verschepen. Wanneer het bijvoorbeeld gaat om elektronica of andere breekbare onderdelen kan het verstandig zijn deze goed in te wikkelen en ruimte over te laten voor beschermende verpakking. Je hebt dan een groot volume nodig, maar stuurt relatief weinig producten met een lading mee. Wanneer je een klein bedrijfje hebt, waar de productie laag ligt, dan is het ook niet noodzakelijk grote containers aan te schaffen. Vaak heb je aan een aantal kleintjes dan al genoeg om aan de vraag te voorzien. In de tweede plaats moet je goed weten welke producten je gaat vervoeren. Verschillende containers zijn geschikt voor verschillende ladingen. Er zijn bijvoorbeeld modellen die kunnen kantelen. Je kunt hierbij denken aan een haakarm- of aan een kippercontainer. Deze types kunnen handig zijn om grote hoeveelheden materiaal snel te kunnen lossen. Het is dan wel van belang dat de lading niet breekbaar is. Soms is het helemaal niet praktisch om een container te kunnen kantelen, je wilt dan liever dat deze hydraulisch opengaat. Je kunt dan kiezen voor een opslagbak met een hydraulisch deksel. Wat je ook wilt, er zijn altijd modellen beschikbaar die helemaal bij je passen! Voordat je een keuze maakt is het dus verstandig goed te bepalen welke producten je daadwerkelijk wilt gaan vervoeren. Tot slot is de veiligheid van je lading natuurlijk ontzettend belangrijk. Je wilt je vracht veilig van A naar B brengen, zonder hierbij onnodig veel producten te verliezen. Natuurlijk houd je altijd rekening met een aantal beschadigingen, maar over het algemeen moet het gros van het materiaal zonder problemen aankomen. De containers die je uitkiest moeten jouw lading veilig kunnen vervoeren. Dit voorkomt dat je in een later stadium onnodig nieuwe producten moet produceren.

Containers op zee

Een andere type container is de zeecontainer. Deze wordt veel gebruikt voor transport tussen verschillende continenten. Wanneer een vracht te zwaar is om met het vliegtuig te vervoeren wordt deze vaak op een schip geladen. Je kunt hierbij denken aan vrachten van luxe auto’s of bouwmaterialen. Zeecontainers zijn uniek omdat ze moeten voldoen aan diverse extra eisen. De barre tocht op zee maakt dat een zeecontainer van hele goede kwaliteit moet zijn en hiernaast niet te veel water mag doorlaten. Wanneer dit wel gebeurd kunnen de producten in de bak beschadigen. De belangrijkste haven van Nederland is de haven van Rotterdam. Hier komen dan ook de meeste goederen binnen. In de haven staan diverse warenhuizen waar de vele containers worden opgeslagen voordat deze verder worden gedistribueerd. Veel van deze warenhuizen zijn tegenwoordig enkel in gebruik voor overslag. Dit houdt in dat de containers kort worden opgeslagen en vervolgens weer op een ander transport worden gezet. Ze komen dan terecht op tal van plaatsen in heel Europa. Tijdens het vervoer op een vrachtschip worden alle zeecontainers op elkaar gezet. Om deze reden is het belangrijk dat al deze containers een standaardafmeting hebben. Het is dan heel eenvoudig om ze op te stapelen. Een zeecontainer is om deze reden dan ook bijna altijd vierkant of heeft een rechthoekige vorm. Je zult zelden zien de bak geen dak heeft en in de meeste gevallen is hij uitgerust met 4 stevige wanden. Containers worden al decennia gebruikt om producten veilig en op tijd bij de consument te krijgen. Ook in onze huidige maatschappij is het nog altijd noodzakelijk om van deze transportmiddelen gebruik te maken.

Ga voor de beste kwaliteit!

Wanneer je een lading wilt vervoeren dan wil je dat dit goed gebeurd. Je wilt niet halverwege de rit van de chauffeur horen dat er iets is misgegaan! Bij KTK bestel snel en eenvoudig allerlei verschillende soorten containers voor de laagste prijzen. Wanneer je een container wilt huren ben je bij dit bedrijf dus op de juiste plaats! Neem eens een kijkje op de website, http://www.ktk.nl/page/home en bekijk het volledige assortiment. Of je nu op zoek bent naar een gesloten volumecontainer, een kippercontainer of een zeecontainer, bij dit bedrijf vind je het allemaal. Wanneer je een grote vracht wilt vervoeren is het verstandig de tocht ruim van tevoren te plannen, dan weet je meteen wat de mogelijkheden zijn. Wanneer je ruim op tijd reserveert voorkom je ook dat je op het moment zelf zonder opslag komt te zitten, je hebt al je zaakjes dan allang geregeld! Surf snel naar bovenstaande site en bekijk wat KTK voor jou en je bedrijf kan betekenen. Heb je vragen die niet op de website worden beantwoord, dan kun je altijd contact opnemen. Vul het contactformulier in en je krijgt vrijwel direct een bericht terug!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn