Met een re-integratie 2e spoor weer passend werk

Dat een medewerker ziek wordt, kan altijd gebeuren. Echter is er bij langdurig verzuim een oplossing nodig, zodat de werknemer weer aan de slag kan gaan. Hiervoor kan re-integratie 2e spoor een oplossing zijn. Bij re-integratie 2e spoor wordt er passend werk voor een werknemer gevonden buiten de huidige organisatie. Bij Proficiënt Verzuimbegeleiding kunnen wij u helpen met re-integratie 2e spoor. Wij leggen u daarom graag uit wat wij op het gebied van re-integratie 2e spoor kunnen betekenen en wat hierbij komt kijken. Daarnaast vertellen wij ook meer over de verplichtingen van re-integratie 2e spoor en de voordelen van een samenwerking met ons. Zo heeft u altijd een helder beeld van onze werkzaamheden en kunt u direct contact met ons opnemen.

Heldere rapportages met onze werkzaamheden bij re-integratie 2e spoor

Een re-integratie 2e spoor wordt meestal ingezet nadat uit een arbeidsdeskundig onderzoek blijkt dat de werknemer zijn werkzaamheden bij de huidige werkgever niet kan hervatten vanwege ziekte. Op deze manier kan hij alsnog zijn volle potentieel benutten. Als de werknemer na twee jaar ziekte nog steeds niet is hersteld, dan beoordeelt het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) of een re-integratie 2e spoor voldoende adequaat is verlopen. Daarom moet een re-integratie 2e spoor bestaan uit een logisch samenhangende reeks van elkaar opvolgende activiteiten die de afstand tussen het persoonsprofiel en het zoekprofiel van de werknemer zo snel en zo veel mogelijk opheft of verkleint. Een re-integratie is verplicht wanneer het niet meer zeker is dat uw werknemer zijn huidige werkzaamheden structureel kan hervatten binnen uw organisatie. Dit moet uiterlijk zes weken na de eerstejaarsevaluatie gebeuren. De re-integratie 2e spoor kan alleen achterwege gelaten worden na de eerstejaarsevaluatie, indien er binnen drie maanden een concreet perspectief is op structurele werkhervatting binnen de eigen organisatie in de vorm van eigen, aangepast of ander passend werk. Daarom kunnen wij u helpen met dit traject. Dit levert voor u als werkgever enkele voordelen op:

  • Heldere en inzichtelijke rapportages
  • Jarenlange ervaring
  • Landelijke dekking
  • Kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs
  • Houder van het blik op werk keurmerk
  • Ondersteuning voor MKB en multinationals

Zodra u met ons in contact komt, dan krijgt u een vaste begeleider voor de re-integratie, die u na ieder voortgangsgesprek voorziet van een rapport. Hierbij heeft u als eerste een verkennend intakegesprek, waarin wij alle benodigde gegevens verzamelen van uw werknemer. Daarna helpen wij uw werknemer met solliciteren en oriënteren en bieden wij diegene actieve begeleiding en training om zijn sollicitatievaardigheden te verbeteren. Zodra uw werknemer is geplaatst in passend werk, ondersteunen wij hem of haar ook nog bij het opstellen van de overeenkomst en tijdens zijn eerste maand proeftijd.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Proficiënt Verzuimbegeleiding is uw specialist op het gebied van re-integratie in het werkveld. Wij begeleiden werknemers bij het re-integreren en bieden daarbij alle begeleiding die nodig is bij zowel het zoeken van werk, de sollicitatieperiode en tijdens de eerste maand van het nieuwe werk. De kosten hiervoor variëren, afhankelijk van de inhoud van de casus en de daarbij passende intensiteit van het traject. Daarom is het verstandig om een offerte aan te vragen, zodat u direct een goed beeld heeft van de kosten die het voor u bedraagt. Wij zorgen dan dat u een passende prijsindicatie krijgt, op basis van uw wensen en eisen. Heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen, behoefte aan advies of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op middels de contactgegevens die vermeld staan op proficientgroep.nl. Onze medewerkers helpen u dan graag verder door uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van informatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn