Onze wc verstoppen

Ik had nooit gedacht dat ik bang hoefde te zijn om mijn wc te verstoppen. Ik heb altijd het idee gehad dat je een wc verstoppen alleen voor elkaar kunt krijgen als je constant tampons en maandverband (of andere grotere voorwerpen) doorspoelt. Ik zorgde er altijd voor dat ik dit niet deed. Tenslotte is je wc verstoppen nu niet bepaald iets waar je op zit te wachten. Het kwam dan ook als een onaangename verrassing een aantal weken geleden toen ik tot de ontdekking kwam dat ik het wc verstoppen toch wel degelijk voor elkaar had gekregen. In eerste instantie wist ik eigenlijk niet zo heel erg goed wat ik moest doen en dus ben ik maar online op zoek gegaan naar meer informatie. Dit bleek een hele goede zet te zijn. Zo kwam ik namelijk terecht op de website van het bedrijf Rioolprobleem Kwijt.

  • Overal in Nederland werkzaam
  • 24/7 bereikbaar
  • Geavanceerd werkmateriaal

Bij Rioolprobleem Kwijt kun je op de website ten eerste meer informatie vinden over je wc verstoppen. Zo kwam ik erachter dat er meer dingen je wc verstoppen kunnen dan alleen maar het doorspoelen van maandverband en tampons. Ook het gebruiken van teveel wc papier kunnen je wc verstoppen en zelfs het gebruiken van wc reiniger. En ik dacht al die tijd dat ik juist goed bezig was!

Snel af van mijn wc verstoppen

Je wc verstoppen kan op zoveel manieren gebeuren, dat ik direct helemaal geen idee meer had hoe ik dit dan voor elkaar gekregen had. Als zelfs de wc reiniger de wc verstoppen kan, dan had het echt alles kunnen zijn. Ondanks de vele tips die je op de website van Rioolprobleem Kwijt kunt vinden, dacht ik toch dat het verstandiger was om hiervoor contact op te nemen met het bedrijf en om een goed advies te vragen. Ik werd meteen vriendelijk te woord gestaan en geen vraag was te gek. Ze vonden het helemaal niet vreemd dat ik liever een ontstoppingsdienst langs liet komen om de oorzaak van het probleem te achter halen, dan om hier zelf mee aan de slag te gaan. Zo gezegd, zo gedaan en binnen enkele uren stonden de vakmannen bij mij voor de deur. Dat is nog eens een snelle service. Zij gingen direct aan de slag en ontdekten wat het wc verstoppen veroorzaakt had. Het bleek dat het een ophoping van vuil en dergelijke was. Ze vertelden me dat dit waarschijnlijk al jaren in de maak was en dat het onvermijdelijk was dat de wc uiteindelijk zou verstoppen. Ik had hier dus eigenlijk niets aan kunnen doen.

Laat een inspectie doen

De enige tip die de vakmannen me wel meegaven is om in het vervolg vaker een inspectie van het riool te laten uitvoeren. Niet alleen om je wc verstoppen te voorkomen, maar ook kun je zo problemen met je afvoeren en dergelijke voorkomen. Ik heb de vakmannen uiteraard gevraagd hoe vaak ik dit dan moest laten doen en zij zeiden dat zolang ik alleen woonde, eens in de zoveel jaar voldoende moest zijn. Tenzij ik natuurlijk het idee had dat er ergens misschien iets mis is, dan is het verstandig om snel iemand langs te laten komen. Het is inmiddels alweer even terug dat ik mijn wc heb laten ontstoppen en alhoewel ik in het begin nog vrij zenuwachtig was dat de problemen misschien terug zouden komen, ben ik daar inmiddels wel overheen. Ik ben maar wat blij dat ik de website van het bedrijf Rioolprobleem Kwijt ontdekt heb. En ik kan iedereen aanraden om hier gebruik van te maken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn