Pendeldeuren

Efficiëntie is heel belangrijk in ieder bedrijf. Als je processen niet efficiënt zijn, kan dit negatieve gevolgen hebben voor je resultaten. Het maakt niet uit wat voor soort bedrijf je hebt, het is altijd belangrijk dat je het meeste haalt uit je mogelijkheden. De processen waar het om gaat kunnen heel verschillend zijn. Als je bijvoorbeeld werknemers in dienst hebt die veel werken met een bepaald soort software, is het belangrijk dat ze hier goed mee kunnen omgaan. Daarnaast is het van belang dat je een goede relatie hebt met de mensen die je in dienst hebt. Als je werknemers zich gewaardeerd voelen, zullen ze eerder bereid zijn hard voor je te werken. Daarnaast kan voldoende kennis van zaken een hele hoop schelen. Wanneer de mensen die je in dienst hebt bijvoorbeeld veel werken met programma’s van Adobe zoals Photoshop, kan een cursus of training veel verschil maken. Dit geldt ook voor andere processen in het bedrijf. Het verplaatsen van goederen moet bijvoorbeeld op een zo efficiënt mogelijke manier gebeuren. Dit betekent vooral dat het snel moet gebeuren, maar ook veilig. Daarom kunnen pendeldeuren een goede toevoeging zijn aan je bedrijf. Pendeldeuren zijn speciale deuren, die zijn ontworpen om het verplaatsen van spullen binnen het bedrijf zo gemakkelijk en snel mogelijk te laten verlopen. Pendeldeuren zijn speciaal geschikt voor in grote bedrijfshallen en magazijnen. Het grootste voordeel van pendeldeuren is dat ze afzonderlijke ruimtes afscheiden, maar verplaatsing door het gebouw toch gemakkelijk en snel mogelijk maken. Als je bijvoorbeeld te maken hebt met ruimtes waar een temperatuurverschil aan de orde is maar je wilt toch gemakkelijk goederen tussen deze ruimtes kunnen verplaatsen, dan zijn pendeldeuren een geschikte oplossing. De vele voordelen van pendeldeuren maken het een toevoeging aan je bedrijf die zichzelf zal terugbetalen in een hogere mate van efficiëntie op verschillende gebieden.

De voordelen van pendeldeuren

Vaak bestaan bedrijfshallen en magazijnen uit verschillende ruimtes. Niet alle goederen kunnen even goed worden bewaard onder dezelfde omstandigheden. Het maakt bij sommige producten niet uit waar ze worden bewerkt of opgeslagen, terwijl het bij andere goederen juist heel belangrijk is hoe warm of vochtig het in de ruimte is. Met pendeldeuren zorg je ervoor dat afzonderlijke ruimtes binnen een gebouw van elkaar worden afgesloten. Warmte of kou kan zich op deze manier niet verspreiden door het gebouw en hiermee worden alle producten goed beschermd. Het voordeel van pendeldeuren is echter dat ze gemakkelijk in gebruik zijn en het transport door het gebouw heen niet dwarsbomen. Het nadeel van een deur is namelijk dat de doorgang wordt versperd. Met de verkeerde deur kan het lastig worden om het transport in goede banen te laten verlopen. Wanneer een deur bijvoorbeeld handmatig moet worden geopend, kan dit veel tijd en energie kosten. Dit betekent dat het vervoer wordt vertraagd en het proces minder soepel gaat verlopen. Pendeldeuren kunnen dit probleem oplossen. Deze deuren kunnen namelijk worden geopend door er tegenaan te rijden of duwen. Zowel mensen als voertuigen zoals heftrucks kunnen zonder moeite en tijdverlies door de deur gaan. Daarnaast sluiten pendeldeuren na het gebruik automatisch weer, waardoor de ruimtes weer snel van elkaar zijn afgesloten. De deuren zijn gemaakt van een speciaal soort flexibel pvc of sterk polycarbonaat. Ze zijn daarnaast transparant, wat verschillende voordelen heeft. Ten eerste wordt licht doorgelaten, wat vooral voordelig is wanneer een ruimte die met pendeldeuren is afgesloten zelf geen ramen heeft, maar de aangrenzende ruimte wel is voorzien van daglicht. Daarnaast is het grootste voordeel dat de transparantie van de pendeldeuren ongelukken voorkomt. Wanneer een voertuig of persoon door deur wil gaan, is dit zichtbaar vanaf de andere kant van de deuren. Dit betekent dat botsingen worden voorkomen. Daarnaast kunnen pendeldeuren vanaf twee kanten worden geopend. Dit maakt het gemakkelijk voor zowel mensen als voertuigen om het hele gebouw door te gaan zonder obstakels. Het gebruik van pendeldeuren is een snelle oplossing waarmee je een hoop tijd kunt besparen en daarmee een hoop geld.

De pendeldeur van Labex

Als je overtuigd bent van de voordelen van pendeldeuren, kun je eens rond gaan kijken naar een bedrijf dat dergelijke deuren verkoopt. Als je op het internet op zoek gaat kom je al snel uit bij www.labex.nl. Labex is een bedrijf dat verschillende soorten deuren verkoopt voor allerlei soorten bedrijven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit:

  • Snelroldeuren
  • Overheaddeuren
  • Brandwerende deuren
  • Strokengordijnen
  • Pendeldeuren
  • Snelloopdeuren
  • Speeddeuren

Al deze verschillende deuren hebben hun eigen voordelen. Dit betekent dat het belangrijk is dat je je eerst verdiept in de verschillende soorten deuren en wat je eigenlijk nodig hebt in je bedrijfspand. Als je kiest voor de pendeldeuren van Labex, ben je verzekerd van sterke deuren van een goede kwaliteit. De deuren worden gemaakt van doorzichtig flexibel pvc of sterk polycarbonaat. Deze laatste variant is ook uit te rusten met stootbumpers. Beide materialen zijn doorzichtig, zodat de veiligheid wordt gewaarborgd. Daarnaast is het materiaal sterker dan plexiglas, wat betekent dat voertuigen direct tegen de deuren aan kunnen rijden zonder dat ze beschadigen. Dit maakt de deuren gemakkelijk in gebruik. Daarnaast zijn de deuren zelfsluitend. Er wordt geen gebruik gemaakt van energie om de deuren te openen: er is geen knop of afstandsbediening nodig. De deur wordt geopend door er tegenaan te duwen en sluit weer automatisch als je er doorheen bent. Als je meer wilt weten over de verschillende soorten deuren van Labex, kijk dan op www.labex.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn