SOCMINT Training steeds populairder

anti-crime-academy - SOCMINT TrainingSOCMINT Training is tegenwoordig erg populair gezien de huidige ontwikkelingen rondom cyber criminaliteit . Deze Social Media Intelligence training is onderdeel van de International Anti Crime Academy en neemt u mee naar een wereld waar velen onder ons niet van op de hoogte waren. Mensen zijn eigenlijk niet goed op de hoogte wat de invloed van social media is op ons dagelijks leven. Naast dat het leuk is om van vrienden en bekenden te lezen wat ze bijvoorbeeld dit weekend hebben gedaan, wordt kan er onbewust misbruik gemaakt worden van al die gegevens. Mensen kijken vaak niet goed en accepteren zomaar alle privacy regelementen, zonder er ook maar iets van gelezen te hebben. Voor bedrijven is heel handig te weten wat de mening is van mensen, zodat zij daar bijvoorbeeld met diverse aanbiedingen op in kunnen spelen. Hierdoor kunnen consumenten onbewust heel erg beïnvloed worden. Aan de SOCMINT Training ligt een jarenlang onderzoek ten grondslag, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een database waarmee personen en bedrijven over de hele wereld onderzocht kunnen worden. Naast deze SOCMINT Training worden er ook andere Open Source Intelligence trainingen gegeven bij de International Anti Crime Academy, zoals:

  • Internet Safety
  • Due Diligence Analyst
  • Digitaal Monitoren

Maar zijn er zijn ook trainingen met betrekking tot onderzoek en openbare orde. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Tactisch Observatie Specialist
  • Verhoortechniek & Body Language
  • Buitengewoon Opsporingsambtenaar
  • Particulier Onderzoeker Nederland

Ook op internationaal gebied is de Anti Crime Academy zeer vooruitstrevend.

SOCMINT Training veranderd de wereld

SOCMINT Training veranderd natuurlijk niet letterlijk de wereld, maar leert mensen wel in te spelen op de ontwikkelingen op het gebied van Open Source Intelligence. De training bestaat uit een tweetal modules die worden afgesloten met een diploma. Daarnaast wordt je opgenomen in het zogenaamde Abituriëntenregister, waar bijvoorbeeld personeelsfunctionarissen allerlei zaken kunnen checken.  Tijdens de training worden mensen opgeleid om verborgen informatie op het internet te achterhalen. Deze informatie kan op allerlei manier van groot belang zijn, denk bijvoorbeeld aan opsporingsberichten en juridische zaken. Tijdens de eerste module van de training Open Source Intelligence ligt de nadruk op het onderzoeken van personen en organisaties. De training is niet alleen klassikaal toegankelijk, ook is het mogelijk privé les te krijgen of in het bedrijf zelf. Deze zogenaamde ‘in-company’ lessen zijn mogelijk vanaf vijf personen.

Geen geheim blijft nog geheim

Doordat de SOCMINT Training zich steeds beter specialiseert, is de International Anti Crime Academy de enige instantie in Europa met deze opleidingen en dat werkt met geregistreerde diploma’s.  Op de website kun je ontzettend veel informatie vinden omtrent alle aangeboden opleidingen en je kunt je ook nog direct inschrijven. Via een inschrijfformulier kun je alle gegevens achterlaten, ook wanneer dit via je werkgever gaat. Mocht je niet direct een de SOCMINT Training willen volgen, maar wel erg geïnteresseerd zijn in het onderwerp, dan kun je je ook opgeven voor een lezing. Er worden verschillende lezingen gehouden welke gerelateerd zijn aan de SOCMINT Training. Deze eerst komende training zal gehouden worden in Rijen en inschrijven kan direct via de website. De lezing zal plaatsvinden in de avond, zodat men ook na het werk de lezing kan bijwonen. De lezing heeft eerder al plaatsgevonden in het buitenland, waar er erg veel succes mee is behaald. De lezing maakt je bewust en wekt een interesse op die je vreemd genoeg met een andere blik naar internetgebruik doet kijken. Persoonlijk vind ik het voor iedereen erg nuttig om zo’n lezing bij te wonen, zodat je weet waar je op moet letten om jezelf te beschermen en hoe groot en onbekend deze nieuwe internet wereld is eigenlijk niet is.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn