Subsidie voor een groen dak

Mijn vriendin en ik zijn de laatste tijd aan het sparen voor een aantal verbouwingen en aanpassingen aan ons huis. We willen graag aanpassingen maken die zichzelf terugverdienen. Een aanpassing, of verbouwing verdient natuurlijk geen geld, maar kan wel veel kosten besparen. Het lijkt ons verstandig om deze aanpassingen zo snel mogelijk te maken, zodat we er zo veel mogelijk profijt van hebben. Veel van deze aanpassingen kosten veel geld, maar het is een investering en zorgen dat je daarna zal besparen. Hoe sneller wij de aanpassing doen, des te sneller besparen wij. We willen over een paar maanden zonnepanelen laten plaatsen, want daarmee besparen we veel op onze energierekening. Wij hadden een bedrijf een berekening laten maken en waarschijnlijk verdienen wij de investering binnen 7 jaar terug. Dit hangt wel van verschillende factoren af, bijvoorbeeld of wij subsidie krijgen en voor hoeveel jaar. Daarnaast is de energieopbrengst van de zonnepanelen ook erg belangrijk. Onze buurman heeft al zonnepanelen en heeft twee maanden geleden een groen dak gemaakt. Hij zij dat we in onze gemeente veel subsidie bij een groen dak krijgen. Wij hadden eigenlijk nog nooit van een groen dak gehoord, maar hij zei dat het veel voordelen heeft. De levensduur van het dak wordt langer, door de extra beschermlaag en het huis is beter geïsoleerd, waardoor je kosten bespaard. Hij vertelde ons dat hij ons kon helpen om subsidie voor een groen dak aan te vragen als we er eentje zouden plaatsen. Hij had dit voor de aankoop gecontroleerd bij de gemeente en heeft al een bedrag teruggekregen. Wij vonden subsidie voor een groen dak erg interessant, maar wilden graag eerst meer lezen over een groen dak. We wisten bijvoorbeeld niet waar we het konden kopen en hoe duur het zou zijn.  

Subsidie bij een groen dak aanvragen bij de gemeente

Onze buurman vertelde ons dat hij de planten voor een groen dak had gekocht bij Simpel Sedum. Hij zij dat het plaatsen van de planten erg gemakkelijk was, omdat dit bedrijf een gemakkelijk systeem verkoopt, hierdoor kan je de matten snel en gemakkelijk plaatsen op het dak. Hij heeft zonnepanelen, maar de matten kunnen hiernaast op het dak staan. Hij stuurde ons de website https://www.simpelsedum.nl/subsidie-groendak/ van Simpel Sedum, zodat we zelf konden kijken op de website. We lazen hier ook over de subsidie voor een groen dak en dat er soms wel voorwaarden aan zitten. Ze raden aan om eerst contact met de gemeente op te nemen, zodat je zeker weet of je subsidie voor een groen dak kan aanvragen. De subsidie kan een groot gedeelte van de aankoopprijs goed maken, want sommige gemeentes vergoeden de helft van het aankoopbedrag. Voor de zekerheid belden wij de gemeente en ze zeiden dat ze 40% van de prijs zouden vergoeden. De Sedum matten waren al erg goedkoop op deze website, maar met de vergoeding nog goedkoper. We besloten om direct een order te plaatsen, zodat wij ook een groen dak konden maken.

Een mooi groen dak

Een paar dagen later kwamen de Sedum matten binnen en die avond plaatsten wij ze op ons dak. We vertelden het de buurman en die bood aan om ons te helpen met de subsidie voor een groen dak. We hadden echter al een contactpersoon bij de gemeente gekregen en konden via haar gemakkelijk de subsidie voor een groen dak aanvragen. Met de subsidie weten we zeker dat we onze aankoop snel terugverdienen. Voor een groen dak raden wij Simpel Sedum aan.

  • Ze verkopen verschillende Sedum planten
  • Ze verkopen een gemakkelijk systeem
  • Het plaatsen was snel en gemakkelijk
  • Je kan subsidie van de gemeente krijgen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn