Tiltraining van STEP

Focus op gezondheid. Bij STEP wordt gewerkt met de beste tiltraining. Wat houdt dat precies in? Dat vertellen wij u graag. Bedrijven hebben te maken met medewerkers. Deze medewerkers verrichten in sommige gevallen, en met name in bepaalde branches allerlei tiltechnieken. Dat betekent dat hierbij rekening moet worden gehouden met de manier waarop er getild wordt. U raad het al, niet iedereen weet direct hoe hij zaken het beste kan tillen. Dat is echter gevaarlijk, want wanneer men zaken niet op de juiste wijze tilt, dan kunnen er flinke blessures ontstaan en dat moet altijd voorkomen worden door de juiste tiltraining op maat. U wilt gezonde werknemers in dienst hebben en houden die hun werk met veel plezier en op de juiste manier doen. Voorkom ziekteverzuim en gedoe door het aanbieden van de juiste tiltraining. Op die manier weer u altijd zeker dat uw werknemers op de juiste manier tillen. De meeste bedrijven hebben te maken met ziekte van werknemers. Dat is iets wat altijd voorkomt, maar het kan wel tot het minimum worden beperkt wanneer u zorgt voor tiltraining. Tijdens een tiltraining komen alle belangrijke facetten van het tillen aan bod. Er moet natuurlijk rekening worden gehouden met het soort bedrijf waar u werkt, want ieder bedrijf heeft weer te maken met andere tiltechnieken en dus met een andere tiltraining die gegeven kan worden. De tiltraining dient, met andere woorden, te worden toegespitst op het soort werkzaamheden dat verricht dient te worden binnen het bedrijf. STEP staat voor:

  • De beste training
  • De juiste kennis
  • Training op maat
  • Jaren van ervaring
  • Aandacht voor preventie

Tiltraining en ergonomie

Ook in bedrijven waar niet hoeft te worden getild, hebben werkgevers te maken met veiligheid op de werkvloer waar zij door bepaalde aanpassingen een grote invloed op kunnen uitoefenen. Wat zijn dat voor aanpassingen? Heeft u wel eens gehoord van de term ‘ergonomie’? Dan geven wij daar graag antwoord op. Ergonomie heeft namelijk alles te maken met hoe uw omgeving van invloed is op uw fysieke gezondheid. Denk bijvoorbeeld eens aan de bureaustoel waarin uw zit terwijl u dit leest. Is dit wel een goede stoel? Is uw houding wel goed? Kan deze stoel versteld worden en zo ja, heeft u dat gedaan? Ook in bedrijven waar geen tiltraining hoeft te worden aangeboden zijn er allerlei zaken waarnaar gekeken kan worden. Ook door een verkeerde houding kunnen mensen namelijk grote problemen ontwikkelen en ook die problemen moeten worden voorkomen. Tegenwoordig zijn er vele winkels te vinden waar u meubelen kunt kopen die speciaal voor deze doeleinden worden ontwikkeld. Mensen die zich niet goed voelen en zich niet gezond voelen omdat ze pijnklachten hebben aan het lichaam, kunnen hun werk ook beduidend minder goed uitvoeren. Dat is jammer, want bedrijven bestaan bij de gratie van gemotiveerde medewerkers die graag aan de slag gaan. Het is daarom zaak om altijd veel aandacht te besteden wanneer u een bedrijf heeft aan het welzijn van de medewerkers. Op die manier komt het minder vaak voor dat mensen worden beperkt door het fysieke gestel en niet kunnen werken. Ook hebben mensen simpelweg meer plezier wanneer ze zich goed voelen bij de dingen die ze doen en dat geldt niet in de laatste plaats voor het uitvoeren van werk.

Kiezen voor STEP

Wanneer u een bedrijf heeft waarbinnen sprake is van tillen en liften, zult u er altijd voor moeten zorgen dat zaken op de juiste manier worden getild en dan kiest u voor de tiltraining van STEP. Bij en tiltraining wordt voorgedaan wat de meest gemaakte fouten zijn wanneer mensen aan het tillen zijn. Want of u het nu wilt geloven of niet, we zijn allemaal geneigd om dezelfde fouten te maken en dat is reuze zonde, en bovendien helemaal niet meer nodig wanneer u de beste tiltraining van STEP heeft gevolgd waarbij alle technieken die nodig zijn om op de juiste manier te tillen aan de orde komen. Een tiltraining kan worden gegeven aan een groep met mensen. Omdat ieder bedrijf weer anders is, zal de tiltraining altijd specifiek moeten worden toegespitst op de tiltechnieken waar er in dat bedrijf sprake van is. Mocht u meer willen weten over het hoe, waarom, maar ook over het wanneer van tiltraining. Neem gewoon even contact op met STEP. Dan kunt u eenvoudigweg de mogelijkheden bespreken. Bij STEP staat het voorkomen van klachten centraal. Hoe komt dat en hoe werkt dat? Klachten kunnen worden voorkomen door de juiste keuzes in gedrag te maken. Denk bijvoorbeeld eens aan de juiste keuze op het gebied van voeding. Wanneer u gezond eet, dan merkt u dat direct aan hoe u zich voelt. Wanneer u niet gezond eet, dan merkt u dat in negatieve zin ook direct aan hoe u zich voelt. Om nog niet eens te spreken van de effecten die het nuttigen van alcohol of het roken van sigaretten op het lichaam heeft. Maar voor alles wat u doet geldt; het heeft een impact op uw gestel. U kunt zich dan ook zeker voorstellen dat wanneer u niet op de juiste manier beweegt en u uw lichaam overbelast met verkeerde bewegingen, dat dit een zeer negatieve invloed heeft op uw gezondheid en daar moet altijd op worden gelet. Tillen is iets wat uw lichaam best aankan, maar niet wanneer u op de verkeerde manier tilt en de verkeerde druk op uw lichaam zet.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn