Voor de prijs van een e-sigaret hoef je het niet te laten

Roken is een dure aangelegenheid. Natuurlijk is roken slecht voor de gezondheid, maar veel mensen willen stoppen omdat het simpelweg te duur is. In dat opzicht zijn de accijnzen op sigaretten zeer effectief. Effectiever wellicht dan de afschrikkende teksten op pakjes sigaretten. Maar helaas is het roken van sigaretten zeer verslavend. De reden hiervoor is dat het lichaam zich aanpast aan de constante toevoer van nicotine. Als je opeens minder rookt of helemaal stopt dan ervaart je lichaam dat als een gebrek. Het is natuurlijk ironisch dat het lichaam de afwezigheid van gifstoffen ervaart als een gebrek. Maar alles went, en dus went het lichaam zich ook aan de constante toevoer van gifstoffen. Je kunt deze drang naar nicotine natuurlijk verhelpen met nicotine pleisters en nicotine kauwgom, maar daarmee verhelp je niet de psychologische problemen die een verslaving in de hand werken. Zo is er aan soort habituele drang naar een sigaret als je een kop koffie drinkt. Je bent het gewoonweg gewend en als je tijdens een kop koffie niet ook een sigaretje opsteekt dan voel je je niet op je gemak. Net als wanneer je je huis verlaat en je vergeet je telefoon. Het feit dat je de telefoon niet in je zak voelt maakt dat je je onprettig voelt. Om dit soort psychologische factoren te bestrijden is er de e-sigaret. Deze sigaret maakt gebruik van vloeistoffen die verdampen en een soort vapor uitstoten. Met een e-sigaret kun je dus blijven roken zonder dat je echt rookt. En het grote voordeel is dat er geen accijnzen op een e-sigaret zitten, dus de prijs van een e-sigaret is natuurlijk aanzienlijk goedkoper dan de prijs van een normale sigaret. Naast de voordelige prijs van een e-sigaret is het natuurlijk ook een stuk gezonder, want je krijgt geen nicotine binnen. De prijs van een e-sigaret zelf is rond de 15 euro. Je kunt natuurlijk ook duurdere e-sigaretten kopen. Het is maar net wat je zelf wilt. De gemiddelde prijs van een e-sigaret ligt tussen de 15 en 25 euro. Dat is dus een eenmalig bedrag wat je moet betalen voor de e-sigaret. Vervolgens hoef je alleen maar de e-liquid te kopen en dat kost een euro per pakje sigaretten. Dat betekent dat je voor een euro net zoveel kunt roken als wanneer je een regulier pakje sigaretten koopt. Een regulier pakje sigaretten kost al snel 7 of 8 euro. Je bespaart met de prijs van een e-sigaret dus al snel 6 of 7 euro per 25 rooksessies.

De prijs van een e-sigaret, een overzicht

Als je precies wil weten wat de prijs van een e-sigaret is dan volgt hieronder een handig overzicht waarin alle kosten worden berekend van de e-sigaret. Allereerst moet je de e-sigaret zelf kopen. De prijs van een e-sigaret is een bedrag dat afhankelijk is van de e-sigaret die je koopt. Tevens is het een eenmalig bedrag, dus dit bedrag wordt niet meegenomen in de prijs van de e-sigaret. De volgende bedragen zijn berekend op basis van een gemiddeld gebruik in vergelijking met de consumptie van één pakje sigaretten per dag. De prijs van een e-sigaret wordt dus berekend door de kosten van het roken van een e-sigaret te berekenen in vergelijking met de kosten die je maakt als je een pakje sigaretten rookt.

  • 1 pakje sigaretten is vergelijkbaar met 1/3 flacon e-liquid ter waarde van 0,88 cent
  • De consumptie van de batterij kost ongeveer 0,25 cent per dag
  • De consumptie van de clearomizer kost ongeveer 0,10 cent per dag
  • De kosten van coli is per dag ongeveer 0,20 cent.

Opgeteld betekent dit dat de prijs van een e-sigaret nog geen anderhalve euro per dag is. Daarmee bespaar je per dag dus gemiddeld 5 euro. Als je dat vervolgens keer 365 doet dan wordt al snel duidelijk dat je op jaarbasis maar liefst 1825 euro kunt besparen. En dat is nog niet alles, want doordat je gebruik maakt van een e-sigaret hoef je je geen zogen meer te maken over je gezondheid. Althans niet vanwege het feit dat je rookt. Een e-sigaret en de prijs van een e-sigaret maken het dus een zeer aantrekkelijke optie.

Waar koop ik een e-sigaret?

Als je een e-sigaret wil kopen en je wilt een e-sigaret van een redelijke prijs dan kun je het best even een kijkje nemen op de website van e-smokershop.nl. Deze webwinkel biedt e-sigaretten en alle benodigdheden voor zeer scherpe prijzen. Je vindt hier onder andere:

  • Budget starterkits
  • Batterijen
  • Clearomizers
  • Coils
  • Mods en boxmods

Als je je e-sigaret samenstelt lijkt het misschien duur, maar als je de bovenstaande berekening in je achterhoofd houdt, dan blijkt al snel dat de prijs van een e-sigaret een stuk goedkoper is dan je op het eerste gezicht zou denken. Sterker nog, de prijs van een e-sigaret is een schijntje als je het vergelijkt met een pakje sigaretten. Laat je dus niet afschrikken door de kosten die je maakt als je een e-sigaret gaat bestellen. Dit zijn voor het grootste deel eenmalige kosten. Je hoeft de meeste attributen niet elke dag opnieuw te kopen, terwijl je een pakje sigaretten in één dag oprookt en dus zal je de volgende dag een nieuw pakje sigaretten moeten kopen en dag daarna weer een nieuw pakje. De prijs van een e-sigaret ligt echter vast. Je betaalt een vast bedrag en daarna moet je enkel af en toe een flacon e-liquid kopen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn