Voorkom gevaren en laat asbest saneren

Bestvision - Asbest sanerenU kent ongetwijfeld de vele gevaren die voortkomen uit het jarenlange gebruik van asbest of asbestvezels in de bouw van kantoorpanden, huizen en andersoortige gebouwen. Tegenwoordig zijn de regels gelukkig een stuk beter, maar in het verleden waren de gevaren minder bekend en werd het in veel bouwmaterialen verwerkt. Gelukkig zijn wij als bedrijft gespecialiseerd om risico’s te vinden en u zo te helpen bij het asbest saneren. De regels in Nederland zijn namelijk als volgt: een bedrijf dat doet aan asbest saneren mag niet zelf een asbestinventarisatie opstellen. Bij ons bedrijf Bestvision zijn we gecertificeerd om vast te stellen wat de problemen zijn en u aan de hand daarvan door te verwijzen naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in asbest saneren. Wij snappen dat de regels en wetten rondom asbest saneren voor u ingewikkeld kunnen zijn, daarom bieden wij hulp en duidelijkheid en een advies op maat aan onze klanten. Asbest saneren kan potentieel levens redden omdat het inademen van asbestdeeltjes veel schadelijke gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Zorg er daarom voor dat u ons op tijd inschakelt als u vragen heeft of concreet met een asbestprobleem zit. Asbest saneren mag alleen gedaan worden aan de hand van een rapport door een gecertificeerd bedrijf, dus klop bij ons aan als u in deze situatie zit. Voornamelijk tussen de jaren 1950 en 1975 zijn er in veel panden bouwmaterialen verwerkt die in meer of mindere mate (sporen van) asbest bevatten. In essentie kan dit weinig tot geen kwaad, maar als deze delen door de jaren heen beschadigd of verweerd raken komen de soms microscopisch kleine deeltjes vrij in de lucht. Deze deeltjes worden vervolgens ingeademd door mensen die in het pand wonen of werken. Zeker langdurige blootstelling kan ernstige gevolgen hebben. Door middel van asbest saneren kunnen de schadelijk bouwmaterialen worden verwijderd of hermetisch afgesloten worden. Hierdoor loop u geen risico meer en kan u frank en vrij en zonder zorgen in het gebouw verkeren. Wij onderzoeken voor u het gebouw op sporen van asbest of onderzoeken materialen die u naar ons opstuurt. Aan de hand hiervan kan u zelf een gekwalificeerd bedrijf inschakelen die alle risico’s wegneem door asbest saneren. Door onze jarenlange ervaring en omdat wij beschikken over alle benodigde papieren kunt u er zeker van zijn dat wij betrouwbaar en goed advies en goede rapporten afleven voor u als klant. Daarnaast werken wij uiteraard voor een scherpe prijs.

Waarom is asbest saneren zo belangrijk?

Zoals eerder als is aangegeven zijn er veel gezondheidsrisico’s die asbestdeeltjes met zich mee kunnen brengen. Vooral als iemand langere tijd bloot staat aan de deeltjes en er geen gebruik wordt gemaakt van asbest saneren kunnen er potentieel dodelijke gevolgen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Longkanker
  • Longemfyseem
  • Stoflongen
  • Andere soorten kanker zoals bijvoorbeeld longvlieskanker en buikvlieskanker

Zoals u kan lezen zijn dit zeer serieuze ziekten die vaak zware behandeling nodig hebben en uiteindelijk alsnog kunnen resulteren in overlijden. Neem daarom als u weet of het vermoeden heeft dat er asbest in uw pand aanwezig is contact op met ons. Wij zorgen voor een inventarisatie en inspectie waarna u een ander bedrijf ik kan schakelen voor het asbest saneren. Logischerwijs zijn er extensieve regels rondom de aanpak van asbestdelen omdat dit zeer schadelijke gevolgen heeft, volg daarom de procedures goed. Ook hierbij kunnen wij u door onze jarenlange opbouw van kennis en ervaring helpen. Als u bijvoorbeeld een gebouw of een gedeelte van een gebouw wilt (laten) slopen en er niet zeker van bent of er asbest in zit, is het noodzakelijk om ons in te schakelen. Er is namelijk altijd een asbestrapport nodig voordat er een sloopvergunning kan worden aangevraagd en daarna kan u beginnen met asbest saneren indien nodig. In onze volledige rapporten brengen wij onder andere de plekken die met verontreinigd materiaal zijn gebouwd in kaart en geven advies over de best mogelijke aanpak van de problematiek. Wij leveren dus altijd advies op maat waardoor u als klant het beste van ons kan verwachten.

Schakel ons in voordat het te laat is

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen, dus zorg dat u er op tijd bij bent als u weer of vermoeden heeft over de aanwezigheid van asbest. Saneren is na ons rapport de volgende stap die u dient te nemen. Uiteraard zijn wij ook beschikbaar voor allerlei andersoortige vragen over asbestproblematiek. Wij hebben bijna alle varianten en situaties voorbij zien komen dus wij weten snel en voor een scherpe prijs u het juiste advies te geven. Wees met name alert als u woont of werkt in een oud pand omdat in deze panden nog veel bouwmaterialen zijn verwerkt waarin asbestvezels of andersoortige deeltjes zitten. Wij leveren naast advies ook inventarisaties en inspecties zodat u in alle gevallen bij ons terecht kan. Mocht u vragen over asbest saneren hebben dan zijn wij telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren. Natuurlijk kunt u ook 24 uur per dag en zeven dagen per week terecht op onze website voor meer informatie over onze werkwijze en over asbest saneren in het algemeen. Wij bieden bovendien van te voren een offerte aan zodat u niet voor onnodige financiële verrassingen komt te staan. Omdat de verschillende ziektes zich pas vaak na tien jaar of langer manifesteren in het belangrijk om preventief in te grijpen en u en anderen in uw gebouw te behoeden voor de vreselijke gevolgen die in het inademen van asbest kan opleveren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn