VPS

transip - VPSBij het bedrijf TransIP kan je terecht voor het gebruik van een VPS, oftewel een Virtual Private Server. Dit is een fysieke server, die weer wordt opgedeeld in kleinere virtuele servers. Het gebruik van een VPS is ideaal als je meerdere domeinnamen beheert of als je een website hebt die veel hoge eisen stelt. TransIP biedt niet alleen meerdere VPS-pakketten, maar ook een complete service. De webhosting is in goede handen en in geval van vragen of problemen kan je contact opnemen met de support afdeling die bestaat uit de beste experts. Daarnaast bieden ze volledige transparantie in het verloop en de ontwikkeling van jouw website. Aan de hand van een controle panel heb je altijd toegang tot de Virtual Private Server en de status houd je in de gate via de systeemstatus. Als eigenaar van de website heb je nog steeds de volledige vrijheid over het beheer van je VPS. Je kan je eigen Operating System kiezen en ook de software die je wilt gebruiken. TransIP beheert wel de hardware van VPS-servers zelf, maar als het om jouw websites gaat verlies je de controle niet. Dit geldt tevens voor het onderhoud en de beveiliging van het gebruik. Wel biedt TransIP hiervoor de mogelijkheden en staan ze voor je klaar om advies te geven indien nodig.

VPS voor kleine en grote gebruikers

TransIP biedt meerdere pakketten, zodat iedere ondernemer de mogelijkheid heeft gebruik te maken van deze servers. De pakketten zijn verdeeld onder de producten:

  • Blade VPS Pure SSD
  • Blade VPS Pure SSD Pro

Beide producten hebben drie versies. Zo bestaat de Blade VPS Pure SSD uit de volgende versies:

  • Pure SSD X1, geschikt voor 1.000 GB dataverkeer inclusief automatische back-ups, voor snapshots en monitoring betaal je extra.
  • Pure SSD X4, geschikt voor 5.000 GB dataverkeer inclusief de automatische back-ups, 1 snapshot en monitoring.
  • Pure SSD X8, geschikt voor 10.000 GB dataverkeer inclusief de automatische back-ups, 1 snapshot en monitoring.

De naam van de Blade VPS Pure SSD Pro zegt het eigenlijk al, deze is geschikt voor de grote gebruikers of veeleisende websites. De volgende versies zijn hiervan beschikbaar:

  • Pure SSD X16, geschikt voor 15.000 GB dataverkeer.
  • Pure SSD X24, geschikt voor 20.000 GB dataverkeer.
  • Pure SSD X32, geschikt voor 30.000 GB dataverkeer.

Ook bij de Pro-versies zitten de automatische back-ups, shapshot en monitoring inbegrepen. Verder zijn de pakketten ook nog aan te passen naar je eigen wensen. Zo zijn het aantal snapshots nog aan te passen. Andere eigenschappen die te wijzigen zijn, zijn de Intel Xeon, het aantal GB Intel SSD en het aantal MB RAM.

Professioneel advies

In de bovenstaande tekst worden al veel ICT-termen genoemd. Mocht je hier zelf weinig verstand van de hebben, dan is het raadzaam je te laten adviseren door de medewerkers van TransIP. Om er zeker van te zijn dat je het juiste pakket voor jouw Virtual Private Server samenstelt, dan is het handig eerst dit met een ICT-expert te bespreken. Verder bestaan er veel andere mogelijkheden die het bedrijf te bieden heeft zoals de monitoring, de back-ups, de add-ons en de Operating Systems. Veel keus hebben is fijn, maar het is niet altijd eenvoudig te bepalen welke optie het beste aansluit bij jouw onderneming, wensen of website. Tenslotte kunnen omstandigheden wijzigen, de behoefte kan minder of meer worden. Er is veel te wijzigen als je eenmaal de Virtual Private Server hebt, maar een goed begin is het halve werk. Ga daarom eerst alle mogelijkheden af die TransIP aanbiedt voor de VPS voordat je het pakket definitief maakt, zodat de webhosting geheel geoptimaliseerd is aan jouw website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn