Waar gehard glas op maat bestellen?

Waar koop je gehard glas op maat? Dat kan onder andere via: glaswebwinkel.nl. Er bestaan meer aanbieders, maar deze springt e uit. Waarom via glaswebwinkel?

  • Voordeling gehard glas op maat bestellen
  • Daarnaast is het bestellen eenvoudig
  • En ontzettend snel
Het handige is dat hun website een vraag- en antwoordpagina heeft. Hieronder zal een samenvatting volgen van wat er zoal op die pagina te vinden is. Het is handig om daar eerst tussen te kijken voordat je zelf een vraag stelt, wie weet staat deze er allang tussen. 
Er staat namelijk allereerst hoe je de glasmaat moet berekenen. Om glas te bestellen met de juiste afmeting is het van belang om de precieze glasmaat te bepalen. Dat is namelijk de breedte, hoogte van het glas en dat gemeten in millimeters. Om tot de glasmaat te komen kunt u als basis de dagmaat nemen of kunt u de sponningmaat nemen. Daarvoor is natuurlijk wel nodig dat je weet wat de sponningmaat is. Dit is de binnenmaat van het kozijn, gemeten vanuit de sleuf waar het glas in moet worden gezet. Maar je moet ook de glasmaat weten, dat doe je door van de sponningmaat in breedte en in de hoogte 8 milimeter af te trekken. Er zijn ook nog andere vragen uitgewerkt op de website, namelijk wat een glasblok is, of wat het verpakken van spiegels inhoudt. Ook de levertijd van het bestelde glas en/of glasartikelen staat vermeld: dat is namelijk respectievelijk 15-20 werkdagen en 1-2 werkdagen. Rond algemene feestdagen kunnen de levertijden natuurlijk langer zijn dan gebruikelijk. Dat kan vervelend zijn, maar dat is niet anders. Gehard glas op maat kost soms inderdaad een beetje tijd.

Waarom gehard glas op maat?

Gehard glas biedt zoals gezegd extra veiligheid, dit komt doordat het over sterke eigenschappen beschikt. Daarnaast is het geharde glas op maat slotvast, dus is het speciaal ontwikkeld om het eenvoudig breken tegen te gaan. Als de beglazing toch breekt dan zal bij dit type beglazing altijd op een goede en veilige manier de breuk plaatsvinden. Er zullen niet veel of geen glassplinters afkomen. Gehard glas is bovendien bestand tegen een grote druk een is ongeveer vijf keer zo sterk als regulier enkel glas. Als er schade ontstaat aan de beglazing kan het geheel uiteenvallen in kleine stukjes, maar die beschikken wel over een zacht randje. De kans op verwonding wordt daardoor een stuk kleiner. Waar wordt gehard glas op maat vooral voor gebruikt?
  • Voor deuren
  • Voor tafels
  • Voor afscheiding van een balkon

Veiligheid boven alles

Gehard glas op maat is al met al een stuk veiliger dan ander glas. Veiligheid gaat natuurlijk boven alles, dus zorg er voor dat je gehard glas op maat besteld en kiest voor kwaliteit. Je wilt toch niet dat je kinderen zomaar verwondingen oplopen? Of misschien loop jij zelf wel verwondingen op. Dat is ontzettend onwenselijk en kan worden voorkomen. Want bijna iedere week doen zich gevallen voor waar een slagader wordt geraakt en dat kan soms dodelijke gevolgen hebben. Dit komt doordat het glas veel te scherp is als het breekt. Voorkom dit en kies voor veiligheid en kwaliteit, voor gehard glas op maat!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn