Waar kun je een voorlopig koopcontract downloaden?

Wat veel mensen niet weten is dat je veel typen overeenkomsten en contracten helemaal niet per se door een jurist hoeft laten op te stellen. Een voorlopig koopcontract bijvoorbeeld, kun je ook prima downloaden via de website van Rocket Lawyer. Deze website is namelijk opgericht door een team van juridische professionals, en bedoeld om jou geld te laten besparen op de aanschaf van dit soort documenten. De enige reden dat veel mensen zo’n voorlopig koopcontract door een jurist laten opstellen is dat ze zeker willen weten dat het waterdicht is, en dat alle informatie die er wettelijk gezien op moet staan ook daadwerkelijk opstaat. Aangezien ze zelf geen verstand hebben van juridische zaken laten ze dit dus door een professional doen, waar je al gauw een flink uurtarief betaalt. Bij Rocket Lawyer werkt het gelukkig iets anders. Daar hebben ze namelijk een groot aantal contracten en overeenkomsten al kant en klaar voor je opgesteld, waarin je alleen nog de persoonlijke gegevens moet aanpassen en eventueel overbodige zaken kunt verwijderen. Deze contracten bevatten alle onderdelen die ze officieel moeten hebben en die nodig zijn om ze rechtsgeldig te maken. Zo’n voorlopig koopcontract bijvoorbeeld, ziet er in feite iedere keer hetzelfde uit, dus je hoeft deze helemaal niet opnieuw te laten opstellen. Je kunt hem gewoon kant en klaar aanschaffen en downloaden via Rocket Lawyer en vervolgens gebruiken wanneer je je huis hebt verkocht, zo simpel is het!

Zelf een voorlopig koopcontract opstellen

Als je besloten hebt geld uit te sparen en via Rocket Lawyer zo’n voorlopig koopcontract op te stellen werkt dat als volgt: Je dient een aantal vragen te beantwoorden over je situatie, welke worden doorgevoerd in het document. Jouw persoonlijke gegevens en die van de koper bijvoorbeeld, maar ook over het pand waarop het betrekking heeft. Je moet de overeengekomen prijs invullen, maar ook het kadasternummer en het adres, dat soort zaken. Na het beantwoorden van alle vragen komt daar een officieel voorlopig koopcontract uitrollen, dat je kunt downloaden en opslaan als pdf. Je kunt het dan uitprinten en door beide partijen laten ondertekenen, want alleen deze handtekeningen maken het document natuurlijk volledig rechtsgeldig. Zo makkelijk kan het zijn om een contract of overeenkomst op te stellen!

Contracten downloaden en zelf aanpassen

Bij Rocket Lawyer kun je niet alleen terecht voor zo’n officieel voorlopig koopcontract. Ze hebben namelijk nog veel meer contracten en overeenkomsten in hun database. Denk maar eens aan de volgenden:

  • Een huurcontract voor een woonruimte
  • Een document met algemene voorwaarden
  • Een samenlevingscontract
  • Een contract voor het doen van een schenking
  • Een geheimhoudingsverklaring

Bij elk van deze contracten en documenten moet je eerst een aantal vragen beantwoorden voordat je het (an jouw situatie aangepaste) document kunt downloaden en uitprinten. Zo maak je ze passend bij jouw situatie, en kun je er van op aan dat ze volledig rechtsgeldig zijn. Dus of je nu op zoek bent naar een goedkoop voorlopig koopcontract of enig ander contract of overeenkomst, bij Rocket Lawyer ben je aan het juiste adres voor diverse, officiële documenten die je kunt inzetten als contract. En doordat ze aangepast worden aan jouw situatie hoef je er verder niets meer mee te doen dan ze door beide partijen te laten ondertekenen. Hoe makkelijk wil je het hebben!

https://www.rocketlawyer.com/nl/nl/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn