Waarom kiezen voor een elektrische driewieler?

Van de vele voertuigen die er te koop zijn, is de elektrische driewieler er één. Waarom zou je voor dit transportmiddel willen kiezen? En welke mogelijkheden zijn er allemaal? En waarom juist kiezen voor een elektrisch voertuig en niet voor een variant die rijdt op bijvoorbeeld benzine? Allemaal heel logische vragen en we zullen proberen hier duidelijk te maken in welke gevallen een elektrische driewieler een goede optie is en wat de voordelen hiervan zijn.

Verschillende modellen

Voordat we ingaan op de voordelen van dit voertuig, is het belangrijk om eerst duidelijk te maken dat er verschillende varianten van de elektrische driewieler bestaan. Er zijn de scootmobiels, die op drie wielen rijden, maar brommobiels, die een overkapping hebben. Daarnaast bestaan er ook driewielers die meer te vergelijken zijn met een quad of een motor. En dan zijn er nog de varianten die sterk doen denken aan scooters, alleen hebben ze dan een wiel meer. Eigenlijk is het dus niet mogelijk te spreken over één voertuig, gezien de grote verscheidenheid waarin de elektrische driewieler voor komt. Ze hebben echter allemaal een groot voordeel ten opzichte van voertuigen met twee wielen en dat is dat ze veel meer stabiliteit bieden. Dat maakt ze voor veel meer mensen geschikt, ook voor ouderen of voor mensen met evenwichtsstoornissen. Ten opzichte van een vervoersmiddel met vier wielen hebben ze dan weer als pluspunt dat ze veel wendbaarder zijn. Dat is dus zeker een groot voordeel te noemen! Het is ook zeker niet zo dat een elektrische driewieler alleen voor mensen met een beperking geschikt is en tegelijkertijd is het ook niet zo dat ze er saai uitzien. Ze zijn geschikt voor iedereen die ouder dan 16 jaar is en er zijn modellen waarmee je zeker wel gezien wilt worden op straat! 

Voordelen van elektrische driewieler

Veel voertuigen werken nog steeds op diesel, benzine of een andere fossiele brandstof. Waarom zou je nu juist kiezen voor een elektrische driewieler en niet voor eentje die op bijvoorbeeld benzine rijdt? Er zitten verschillende voordelen aan elektrisch rijden:

  • het onderhoud van elektromotoren is veel voordeliger
  • opladen op stroom is goedkoper dan tanken
  • opladen kun je gewoon thuis doen, je hoeft niet meer naar een tankstation toe te gaan
  • geen last van uitlaatgassen

Dat laatste punt is niet alleen voor jouzelf een voordeel, maar ook voor je medeweggebruikers. Je hebt met rijden op een accu geen last van stinkende uitlaatgassen en je stoot onder het rijden ook geen fijnstof of andere schade stoffen uit. Daarmee willen we niet zeggen dat een elektrische driewieler meteen volledig duurzaam is, als je grijze stroom afneemt rijd je in feite nog steeds op fossiele brandstoffen. Neem je echter groene stroom af of heb je zelfs zonnepanelen op je dak liggen? Dan rij je echt schoon! Het kan op die manier dus ook zeker een goede keus voor het milieu zijn. En ook voor je portemonnee, want met eigen zonnepanelen wordt opladen ook zo goed als gratis! Interesse in een elektrische driewieler? Fast & Furious Scooters biedt jou een zeer ruime collectie met keus uit kopen of leasen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn