Waarom lichaamsbeweging zo belangrijk is

Waarom lichaamsbeweging zo belangrijk isWe weten allemaal dat lichaamsbeweging belangrijk is, maar waar eigenlijk? Allereerst is het natuurlijk handig als je wilt afvallen, dan moet je immers meer calorieën verbranden dan dat je binnenkrijgt, maar lichaamsbeweging is voor nog meer zaken van belang. The Body Practice (http://thebodypractice.nl) ondersteunt mensen die niet zo goed weten hoe ze gezond en fit kunnen worden (en blijven) en weet alles van de juiste voeding, balans en sport / dagelijkse beweging. Als je niet goed weet welke sport voor jou geschikt is, of hoe je gezonder kunt gaan eten, vraag dan via The Body Practice een op maat gemaakt plan aan. Hiermee ga je zelf, thuis aan de slag en je hoeft dus niet steeds terug naar de praktijk te komen. Met een gepersonaliseerd bewegingsplan van The Body Practice weet jij precies welke voeding en lichaamsbeweging past bij jouw lichaam en jouw doelen. Het enige dat je hoeft te doen is je er netjes aan te houden en te proberen zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen. De juiste beweging is één van de onderdelen van jouw persoonlijke gezondheidsplan. In dat plan wordt onder andere aandacht besteed aan de volgende aspecten rondom beweging:
  • Waarom dagelijkse beweging zo belangrijk is.
  • Welke sport het beste bij jou past.
  • Hoe je gemotiveerd blijft om dagelijks te bewegen.
  • Hoe je zelfs met een drukke agenda voldoende kunt sporten.
  • Welke gezondheidsvoordelen lichaamsbeweging heeft.

Leren wat de juiste lichaamsbeweging is

Veel mensen die willen afvallen gaan meteen als een gek sporten en overdreven veel cardio doen. Wat ze niet weten is dat je ook teveel kunt sporten. Als je juist teveel aan lichaamsbeweging doet geef je je lijf geen kans om te herstellen, en dit komt je spiergroei en gezondheid niet ten goede. Het is beter om je grens steeds een klein beetje te verleggen en juist voorzichtig te beginnen. Een overbelast lichaam herstelt veel trager dan een lichaam dat de juiste trainingsprikkels krijgt. Vandaar dat je in het persoonlijke plan van The Body Practice handvatten krijgt betreft de juiste lichaamsbeweging voor jouw lijf. Iedereen is namelijk anders, en wat voor de een werkt hoeft niet per se voor de ander hetzelfde te doen. We hebben namelijk allemaal een ander niveau, lichaamsbouw en spiermassa, en om die reden moet je lichaamsbeweging aangepast worden aan jou als persoon.

Hulp nodig bij afvallen?

Ben je van plan af te vallen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Kijk dan eens op de website van The Body Practice. Daar vind je namelijk al een hoop informatie over waarom het zo belangrijk is om zowel balans, voeding en lichaamsbeweging in je persoonlijke gezondheidsplan op te nemen. Je zult andere keuzes moeten gaan maken en beter voor jezelf moeten zorgen. Vind je dat moeilijk om in je eentje te doen? Laat The Body Practice dan speciaal voor jou een plan op maat maken. Daarmee bereik je gemakkelijker jouw doelen en geef je je lichaam precies wat het nodig heeft. En als je dat doet zul je zien dat je gezondheid en een fit en slank lichaam vanzelf volgen.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn