Wat is de vaststellingsovereenkomst en WW?

Een ontslag kan ingewikkelder zijn dan u op het eerste gezicht denkt. Wanneer een ontslag komt vanuit de werkgever kan er namelijk een vaststellingsovereenkomst worden aangeboden aan de desbetreffende werknemer. Deze kan dan verder onderhandelen over wat er in deze overeenkomst staat en kan er op deze manier een heel stuk beter uitkomen dan wanneer hun zelf ontslag indienen. Een vaststellingsovereenkomst en WW hebben ook veel met elkaar te maken, ze komen als het ware samen. Om er zeker tante zijn dat alles klopt wat er in de overeenkomst staat en dat u overal recht op krijgt waar u daadwerkelijk ook recht op heeft, kan het een goed advies zijn om een jurist in te schakelen die voor u onderhandelt of u advies geeft over het contract en u kan wijzen op de punten waar u op moet letten. Een bedrijf gespecialiseerd in ontslag is het Juridisch Platform. Hier is het eerste advies ook gratis!

Over de vaststellingsovereenkomst en WW

Wanneer een vaststellingsovereenkomst en WW wordt aangeboden, dan wordt deze aangeboden om de desbetreffende medewerker te ontslaan uit met een wederzijds goedvinden. Natuurlijk zit er ook nog iets anders aan vast, namelijk dat op deze manier geen ontslag hoeft te worden gedaan via het UWV of de kantonrechter. De vaststellingsovereenkomst is dan een goedkopere uitweg. Gelukkig voor de werknemer is dit ook een leuke manier om voor de eigen belangen op te komen en het geeft de medewerker een mogelijkheid om te onderhandelen over de voorwaarden in de overeenkomst. Waarom een vaststellingsovereenkomst en WW samenvallen komt hier dan ook te pas. Een vaststellingsovereenkomst en WW gaan samen omdat de WW-uitkering kan worden veilig gesteld in deze vaststelling. Ook kan er onderhandeld worden over een ontslagvergoeding. Wanneer u sterk in uw schoenen staat kan u ervoor zorgen dat een hogere ontslagvergoeding krijgt dat het meeste voordeel levert aan u. 

Er zijn echter ook vaak veel vragen over de vaststellingsovereenkomst en WW doordat de werknemer soms nogal overrompeld kan worden met de aangeboden overeenkomst. Meestal gaan deze vragen toch nog over de financiële zorgen en de beoordeling van het UWV over de ontslag situatie.  Een aantal veelgestelde vragen zijn de volgende:

  • Is er recht op een WW-uitkering?
  • Kan ik mijn ontslagvergoeding hoger maken? En hoe zou ik dat kunnen doen?
  • Wat zijn de regels voor ontslag in 2020?

Meer over de WW-uitkering

Bij een vaststellingsovereenkomst en WW is het belangrijk dat het initiatief van het ontslag bij de werkgever ligt. Alleen in de uitzonderlijke gevallen zal het UWV accepteren dat er is aangedrongen op een vaststellingsovereenkomst vanuit de werknemer. Ook is er recht op een WW-uitkering als de medewerker niet is ontslagen op staande voet. Bij een milde vorm van een verwijtbaar ontslag zal er nog steeds een kans zijn dat de desbetreffende medewerker in aanmerking komt voor een WW-uitkering. Voor de vaststellingsovereenkomst en WW zal het UWV ook nog controleren of er wel rekening is gehouden met het opzegtermijn. Als dit niet zo is, dan komt  de medewerker met een vaststellingsovereenkomst en WW pas in aanmerking voor de WW-uitkering na het opzegtermijn. 

Krijgt u een vaststellingsovereenkomst aangeboden? Dan weet u dus wat u te doen staat voor de vaststellingsovereenkomst en WW. Wilt u zeker zijn van uw zaak? Dan is het aangeraden om een jurist van het Juridisch Platform in te schakelen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn