Wat zijn mijn opties voor meditatie in Amsterdam?

Op dagelijkse basis mediteren heeft veel voordelen voor je gezondheid, zowel je mentale als je fysieke Maar hoe begin je daar nou mee? Veel mensen hebben er moeite mee en het lukt hen niet om hun focus volledig om hun ademhaling te richten en niet te oordelen over alle gedachten die ze tijdens het mediteren hebben. Daarom kun je bij Beyond Mindfulness terecht voor cursussen meditatie in Amsterdam. Tijdens deze cursus ga je aan de slag met mediteren, en leer je technieken aan die jou gaan helpen bij het leegmaken van je hoofd en simpelweg observeren van je gedachten. De cursus meditatie in Amsterdam van Beyond Mindfulness is er voor iedereen die meer rust in zijn hoofd zoekt, en op een bewuste en ‘wakkere’ manier door het leven wil gaan. Dit heb je jezelf niet één twee drie aangeleerd. En dus is het fijn als iemand je daarin begeleidt en als je handvatten krijg aangereikt die je kunnen helpen bij het bereiken van deze staat van zijn. Want dat is het, een staat van zijn. Mediteren is niets anders dan even stilstaan en simpelweg ‘zijn’ in het moment. Het werkt heel ontspannend, zowel voor lichaam als geest, en kan je helpen wanneer je stress ervaart of teveel nadenkt. Tijdens de cursus meditatie in Amsterdam leer je hoe je kunt starten met mediteren, en wat je kunt doen als je er moeite mee hebt omdat je simpelweg teveel gedachtes hebt.

Meditatie in Amsterdam voor burnout

Bij Beyond Mindfulness kun je niet alleen terecht voor zo’n fijne cursus meditatie in Amsterdam. Je kunt er namelijk ook persoonlijke begeleiding (oftewel coaching) krijgen voor als je een burnout of depressie ervaart. De meeste mensen zijn geneigd dan naar hun huisarts te stappen (wat sowieso geen slecht idee is), maar een verandering in je mindset en de manier waarop je met dingen omgaat kan een enorme bijdrage leveren aan je mentale gezondheid. Het is helemaal niet zo moeilijk om meer bewuster in het leven te staan, maar het is wel erg fijn als iemand je daarbij begeleidt. Soms zie je het immers zelf allemaal even niet meer en kan een buitenstaander je beter begeleiden als jijzelf. Bij Beyondmindfulness.nl kun je eventueel starten met die cursus meditatie in Amsterdam, maar ook direct beginnen met de persoonlijke coaching. De combinatie van deze twee werkt natuurlijk ook heel erg goed!

Waar is mediteren allemaal goed voor?

De reden dat deze cursus meditatie in Amsterdam zo populair is is dat mediteren ontzettend veel gezondheidsvoordelen heeft, zoals:

  • Je kunt veel beter dealen met tegenslagen
  • je ervaart meer rust in je hoofd
  • Je oordeelt minder over zowel jezelf als over anderen

Heel simpel gezegd kun je door te mediteren veel nuchterder en zonder oordeel naar een probleem of situatie kijken, waardoor je er vrede mee kunt hebben. je ‘ziet’ de dingen als het ware gewoon zoals ze zijn in plaats van dat je ze constant probeert te veranderen. Vind jij dit ook interessant? Of zoek je een manier om zelf ook meer rust te ervaren temidden van je drukke leven? Meld je dan aan voor een cursus meditatie in Amsterdam via de website van Beyond Mindfulness. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn