WC verstoppen? Rioolprobleem Kwijt!

Het is een bekend probleem: je spoelt door en het water komt je tegemoet. Het water stroomt over de rand en je voeten worden nat. De boel wordt vies en het is dweilen met de kraan open. Je weet genoeg, er is wat misgegaan met je toilet en er zijn dingen die je wc verstoppen. Dit roept om actie, want er kunnen veel zaken je wc verstoppen en dan ben je in de aap gelogeerd.

Wat kan zoal je wc verstoppen

Het is duidelijk dat er meerdere problemen kunnen zijn die je wc verstoppen. Proppen van teveel wc-papier, een slecht doorspoelend toilet, een verkeerd aangesloten buis, maar ook verkeerde dingen door het toilet spoelen kan een wc verstoppen. Vakmannen die rioolproblemen aanpakken komen vaak dit soort problemen tegen. Zij geven aan dat veel mensen hun wc verstoppen door bijvoorbeeld vet van het frituur door te spoelen. Dit vet hoopt op, wc-papier en andere zaken blijven erachter haken en zullen je wc verstoppen. Voorkomen is dus vaak beter dan genezen en daarom is er de website www.rioolprobleemkwijt.nl. Op Rioolprobleem Kwijt staat een aantal tips voor het oplossen van verstoppingen in de wc. Allereerst is het belangrijk om kalm te blijven. Wellicht heb je geluk en blijft het water net tot onder de rand staan. Dat is mooi en scheelt je dweilen, maar het neemt niet weg dat je een, soms nogal vies, klusje te klaren hebt. Trek dus voor je zelf aan de slag gaat eerst een paar handschoenen aan. Dat werkt een stuk hygiënischer. Veel verstoppingen zijn zelf te verhelpen. Bijvoorbeeld met:

  • Een plopper of ontstopper
  • Heet water en afwasmiddel
  • Een ontstoppingsveer

Zorg dan ook dat je altijd een ontstopper, ook wel plopper genaamd, in huis hebt. Dat is zo’n rode zuignap aan een stok. Hiermee kun je proberen om de verstopping los te wrikken door druk en zuigkracht uit te oefenen. Pas hiermee wel op, want met te veel druk in één keer kun je de aansluiting van de afvoerbuis misschien ontwrichten. Bekijk dus eerst goed de situatie en misschien kun je wel op andere manieren je verstopte wc weer vrij maken van verstopping. Probeer het eens met heet water en afwasmiddel. Soms week je daarmee het vuil los en komt de verstopping uit zichzelf los. Is de verstopping echt hardnekkig en werken deze beide middelen niet, dan zou je het met een ontstoppingsveer kunnen proberen, maar dan is het vaak al beter om een vakman in te schakelen. Bij een echte hardnekkige verstopping is het vrij gemakkelijk om het probleem ongewild nog groter te maken dan dat het is en is het slimmer om een expert de kus voor je te laten klaren.

Een expert inschakelen

Met Rioolprobleem Kwijt vind je eenvoudig een vakman bij jou in de buurt. Je kunt er zelf één zoeken aan de hand van jouw postcode of woonplaats, waarbij je een zoekactie in gang zet en gegevens kunt vinden van mensen bij jou in de buurt die er echt verstand van hebben. Ook kun je contact opnemen met het telefoonnummer op de website, waarmee je tegen lokaal tarief op alle dagen van de week, ongeacht het tijdstip, een vakman kunt inschakelen. Ook hier wordt je geholpen aan een rioolexpert die bij jou in de buurt werkzaam is en snel ter plaatse kan zijn om voor jouw dit vervelende probleem vakkundig te verhelpen. Spoed, ’s avonds of in het weekend? Er is altijd een vakman in de buurt die bereid is om jou uit de problemen te helpen. En is hij toch aanwezig, vraag dan direct advies hoe je voortaan kunt voorkomen dat dingen je wc verstoppen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn