Wees op to date in computerland met de HP Proliant server

Het is in de wereld van computers soms lastig om de juiste attributen te vinden. Ten eerste omdat je de mogelijkheid hebt om gewoon een volledige computer of laptop te kopen die al helemaal is samengesteld en ten tweede omdat je ook heel gemakkelijk zelf een PC of laptop kunt samenstellen. In het eerste geval is het al complex, want hoe weet je wat je nodig hebt? En als je al weet wat je nodig hebt, hoe groot is de kans dan dat je een laptop of PC vindt die precies al die elementen heeft die jij nodig hebt? De kans is groter dat een laptop wel de juiste videokaart heeft, maar niet de juiste CPU. Of de PC heeft wel een goede batterij, maar geen geschikte resolutie voor de doeleinden waarvoor jij de PC wilt gebruiken. Als je de laptop of PC zelf wil samenstellen, dan worden de zaken natuurlijk nog complexer, want dan moet je precies weten welke afzonderlijke onderdelen je nodig hebt. Het zijn dan ook vaak de experts die zelf hun computer in elkaar zetten, maar het hoeft niet moeilijk te zijn. In principe kan iedereen zijn of haar eigen laptop of PC samenstellen. Het werkt eigenlijk net als een reeds samengestelde PC of laptop. Als je zoekt naar laptops of PC’s, dan kijk je immers ook naar alle componenten. Hoe snel is de laptop? Wat voor harde schijf zit er in, wat is de opslagcapaciteit, wat voor videokaart zit erin, wat voor processor zit er in de laptop, et cetera. Als je de laptop zelf samenstelt, dan let je ook op al deze zaken. Vervolgens voeg je ze zelf toe. Als je dus niet een computer expert bent, dan kun je gewoon naar de bestaande laptops of PC’s kijken en vervolgens kun je die informatie gebruiken om te kijken welke componenten jij in je laptop of pc wilt. En op deze manier is de kans groot dat je oog valt op de HP Proliant server. Dit is een must-have voor elke computer, want de HP Proliant server is krachtig en enorm veelzijdig. Een aanwinst dus voor elke computer. Als je meer wil weten over de HP Proliant server en wat de mogelijkheden zijn met een dergelijke HP Proliant server, dan kun je hieronder verder lezen voor meer informatie.

De HP Proliant server

HP Proliant servers worden in vier verschillende productlijnen geproduceerd. Dit zijn:

  • De ML
  • De DL
  • De BL
  • De SL

De verschillen tussen deze verschillende productlijnen van de HP Proliant server zitten hem voornamelijk in de zogenaamde vorm factor. De ene HP Proliant server is namelijk een server die bestaat uit verschillende servers in tower-formaat. De andere HP Proliant server bestaat uit een 1U-formaat. Beide HP Proliant servers hebben zo hun eigen toepassingen en het is dus ook maar net waar je de HP Proliant server voor nodig hebt. De hardware van een HP Proliant server is natuurlijk erg belangrijk. Ook hier heb je weer verschillende keuzes. De 100, 200, 300 en 400 series van de HP Proliant servers bestaan uit single en dual socket systemen. Maar met deze cijfers zijn we er nog niet, want je kunt ook kiezen voor quad socket systemen (de 500 en 600 series) en je kunt zelfs kiezen voor eight socket systemen (de 700 en 900 series). Afhankelijk van de HP Proliant server heb je te maken met een Intel-processor of een AMD-processor. Welke processor beter is, dat is lastig te zeggen. Het is een beetje smaak gebonden. Sommige mensen zweren bij een Intel-processor en andere willen juist niets anders dan een AMD processor. De HP Proliant servers zijn altijd stevig behuisd in een 1U chassis en zijn dan ook krachtig genoeg om het vele jaren vol te houden. Je merkt ook niet dat je een dergelijk krachtig stukje hardware in huis hebt, want de HP Proliant server is enorm stil. Vaak is het zo dat krachtige hardware veel lawaai maakt omdat de koeling meer werk moet verrichten. Dat is met de HP Proliant server dus niet het geval.

Je vindt alle hardware natuurlijk op beat-it.nl

Je kunt de bovenstaande servers het beste kopen op een site als beat-it.nl. Dit is uiteraard niet zonder reden. Zo kun je er op vertrouwen dat je goede producten thuis krijgt gestuurd, want beat-it.nl is al 15 jaar actief in de IT branche. Verder hebben meer dan 60.000 mensen reeds besteld bij beat-it.nl. Daarnaast is het goed om te weten dat je niet alleen maar snel kunt bestellen, maar dat je ook super snel contact kunt opnemen met één van de medewerkers van beat-it.nl. Dat is wel zo mooi natuurlijk, want als er eens iets mis is, dan wil je natuurlijk ook gewoon snelle service. Sterker nog, je kunt vaak best een dagje extra wachten op de bestelling, maar als de boel kapot is wil je uiteraard direct de beste service. Dit is precies wat je van Beat-it mag verwachten. Je kunt namelijk gebruik maken van gratis support waar je ook bent. Dit kan gewoon op afstand, maar dan zonder dure 0900 nummers. Verder heb je bij Beat-it altijd de laagste prijs garantie en dat is natuurlijk goed om te weten als je gaat shoppen voor zaken die in de regel niet het goedkoopste zijn. Je kunt gewoon betalen na de levering en alles wordt altijd gratis verzonden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn